Felhívás!

RÖVIDEN

RÖVIDEN Kovászna megye

Alkoholgőzösen
Pénteken délután érkeztek a közlekedésiek egy baleset színhelyére a megyeszékhelyi Oltmező utcában, ahol két személygépkocsi ütközött, és a vétkes járművezető leheletében 1,12 mg alkoholt mért a szonda.
Pénteken Papolcon, vasárnap Zabolán igazoltattak alkoholos állapotban furikázó sofőröket az egyenruhások, mindkét esetben forgalmi bűncselekmény a vád.
Vasárnap délután 19 éves ifjú hajtott neki a gyalogátjárón egy ott közlekedő polgártársnak Kézdivásárhelyen. Mindkettőjüket szondázták, a sérültnek 0,56 mg alkoholt mértek a leheletében, de ez nem ok arra, hogy bárki is elgázolja. 

Zajlik a Székely Mikó épületének korszerűsítése
Már javában zajlanak a belső munkálatok a Székely Mikó Kollégium Erzsébet parkra néző épületszárnyában, megújulnak az osztálytermek, folyosók és a mellékhelyiségek is, közölte a városháza. A korszerűsítés a Helyi Fejlesztések Országos Programjának finanszírozása révén valósul meg, a programból 8 millió lejt kap az önkormányzat a munkálatokra, az összeg többi részét a helyi költségvetésből pótolja.
A munkások a park felőli épületszárnyban dolgoznak, ahol eltávolítanak minden régi anyagot: a fal- és padlóburkolatot, a régi, rossz állapotban lévő ajtókat, a régi felszereléseket az osztálytermekben, folyosókon és mellékhelyiségekben egyaránt, továbbá kialakítják a falakban a nyomvonalakat az új villanyvezetékeknek. A bontási munkálatok elvégzése után a falak javítása, az új burkolatok lerakása és a festés következik. Megújul a víz-, villany- és fűtéshálózat is.
Az állványokat is előkészítették már a külső munkálatok megkezdéséhez, ezeknek az időjárás függvényében kezdenek neki, a tető egy részén kicserélik a cserepeket, és szigetelik a szerkezet alatti részt.
A korszerűsítési tevékenységek befejezése után új felszereléssel is gazdagodnak majd az osztálytermek. Az említett munkaterületi rész elkészültével a Gróf Mikó Imre utcán lévő szárny következik, majd a volt Jókai-nyomda és a volt nemzeti bank épületeinek korszerűsítése. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.