Hirdetés
Hirdetés

Beindult a légi csali-kiszórás

Beindult a légi csali-kiszórás Kovászna megye

Az elkövetkező két hétben Háromszéken is légi úton, repülőből szórnak majd veszettség elleni csalikat, illetve ezzel párhuzamosan – ahol ez indokolt – a kézi erővel történő csali-kihelyezés is zajlik – tájékoztatott dr. Sikó-Barabási Sándor, megyei főállatorvos.

Hirdetés
Hirdetés

Múlt hét végén rajtolt az egész országban a veszettség elleni csalik kiszórása, és a háromszéki illetékesek szerint maximum két hét leforgása alatt hozzánk is elérnek, Háromszék fölött is elkezdik szórni a házi csokira emlékeztető, hal ízű csalikat, amelyek közepében, fiolában van elrejtve a szérum. A fiolát a harapáskor a róka összetöri, ez által megvérzi az ínyét, így jut be a veszettség elleni oltóanyag az állat szervezetébe.

A csalik kiszórása után 45 napon belül a vadásztársaságoknak megszabott számú rókát kell kilőniük, illetve bevinniük vizsgálatra, innen lehet felmérni majd, hogy milyen mértékben fogyasztották az oltóanyagot a ravaszdik. A nagyobb tavak, helységek, méretesebb közutak környékén a vadászok teszik ki a kotorékok környékére a csalikat: ez a folyamat a légi kiszórással párhuzamosan zajlik. Háromszéket a marosvásárhelyi repülőtérről felszálló repülő szórja meg.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. június 17., 21:40
    ÉRTÉKELÉS: 1

    Micsoda álca a vadásztársaságoknak ismét, lehet szabadon ölni.Miért nem lehet élve befogni őket és úgy elvégezni a vizsgálatot, miért kell megölni szerencsétlen állatokat? Abszurdisztán újabb remekműve …