Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Beindult a környezetvédelmi őrjárat

Beindult a környezetvédelmi őrjárat Kovászna megye

A jó idő számos városlakót kicsalt a zöldbe hétvégén, fellobbantak a rácsok alatt a tüzek, és természetesen a felelőtlen személyek miatt máris megjelentek az első szemétkupacok.

Hirdetés
Hirdetés

A sepsiszentgyörgyi helyi rendőrség keretében működő környezetvédelmi iroda két munkatársa végzi az ellenőrzéseket, az időjárás függvényében dolgoznak.

– A jó idő beálltával indulnak el kollegáim, idén már elkezdődött az ellenőrzéssorozat – mondta Hadnagy István, a megyeközponti helyi rendőrség vezetője.

Tőle tudtuk meg, hogy az évek során a környékünkön „kimaradtak” a patakban történő autómosások, a polgárok sokkal tudatosabbak, amióta borsos bírságokat osztogatnak a járőrök, illetve tavaly csupán egy alkalommal kaptak el őrkői lakosokat, akik éppen szőnyeget mostak a patakban.

Az apróbb szemetelések viszont gyakoriak. A hangos zene miatt nagyon ritkán riasztanak azok a csendre vágyó piknikezők, akiknek a „szomszédjai” bőgetik a rádiót a zöldben. Amúgy aki bármiféle törvénytelenséget, szabálysértést szeretne jelezni, az a 0800.800.767-es ingyenes telefonszámon riaszthatja az egyenruhásokat.

– Ilyenkor nem kell vitatkozni, jobb belátásra bírni a szabálytalankodót! Egyszerűen minket kell hívni – javasolta Hadnagy.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2019. március 26., 15:10
  ÉRTÉKELÉS: 7

  Terjesszék ki az egész országra az ellenőrzéseket, növeljék a büntetéseket, kamerázzanak be olyan helyeket ahol jobban szemetelnek és rögtön eredményesebb lenne a munkájuk!😀

 • User
  Dátum: 2019. március 26., 19:12
  ÉRTÉKELÉS: 6

  Ha jól értem csak a városiak szemetelnek, hát jó lenne, ha igy volna. Biztosan a flekkenező városlakó hordja szekérszámra a rohadt pityókát, háztartási szemetet, stb. a patakok mellé, az útszéli bozótosba, árokba…