Felhívás!

Baróton is elkezdődött

Baróton is elkezdődött Kovászna megye

Hétfőtől, február 15-től Baróton is elkezdte működését az oltásközpont, melyet a Baróti Szabó Dávid Iskola tornatermében rendeztek be.

Az oltásközpontba legegyszerűbben az iskola hátsó kapuján lehet bejutni, a sportpálya felől. El van különítve a be- és a kijárat, úgyhogy, aki a kapun bemegy, jobbra térve megkerüli az épületet, és úgy jut az oltás helyszínére, onnan kijövet pedig balra kerülve jutunk a kapuhoz.

Ottjártunkkor épp nem várakozott senki oltásra, de megtudtuk, hogy délelőtt 10 óráig elvégeztek már hat oltást, hétfőre egyébként 23 személynek volt időpontja, mára pedig 48 személyt várnak.

Az oltást az Astra Zeneca vakcinával végzik, egyelőre más nem is áll rendelkezésre, ezért is csak a 18–55 év közötti krónikus betegek és a kulcsfontosságú ágazatban dolgozók jelentkezhetnek. Az előjegyzés elvégezhető az e célból létrehozott online platformon, ha valaki esetleg nem boldogul, az kérje a háziorvosa segítségét.

A baróti polgármesteri hivatal közleménye szerint a február 9-i jelentés alapján az utóbbi két hétben sem Baróton, sem a hozzá tartozó falvakban nem volt nyilvántartott koronavírusos beteg. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások