Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Barót és a vállalkozók

Barót és a vállalkozók Kovászna megye

Baróton valamikor a 2000-es években létesítették az úgynevezett vállalkozói központot, vagy inkubátorházat, melynek, mint azt a neve is mutatja, az lett volna a szerepe, hogy induló vállalkozásoknak helyet adjon, segítse őket a fejlődésben.

Hirdetés
Hirdetés

Ez a szándék is ebek harmincadjára jutott, ma legalábbis mindent találunk ebben az önkormányzati tulajdonban levő nagy épületben, legkevésbé fiatal vállalkozást. Barót gazdasági stratégiája, a vállalkozók, vállalkozások szerepe általában választásokkor szokott előtérbe kerülni, de a vállalkozók iránt tanúsított lendület, figyelem néhány hónap után mindig alábbhagyott.

A volt polgármester, Lázár-Kiss Barna András mandátumának elején, még 2013-ban gazdasági tanácsadó testületet szándékozott létrehozni a baróti üzletemberekkel, de a szándék elbukott és lassan feledésbe is merült. Az idei választások előtt aztán az RMDSZ bemutatta az Incze Gyula városfejlesztési tervet, melyben ismét az volt olvasható, hogy kezdeményezik az erdővidéki vállalkozói szövetség létrehozását, ám a polgármesteri szék elvesztésével bizonyára ez a terv is füstbe megy. A vállalkozókkal azonban a megválasztott polgármester, Benedek Huszár János is konzultálna. Még kérdés, hogy mennyire lesz gyümölcsöző az együttműködés.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.