Felhívás!

Szennyvízzel fertőzők

Tervek szerint jövő hét végére befejezik a sepsiszentgyörgyi Debren-patak medrének tisztítását, illetve idevágó ellenőrzőakció is kezdetét veszi – tudtuk meg. Részletekről érdeklődtünk.

Máthé László, a sepsiszentgyörgyi Tega Rt. köztisztasági vállalat vezetője elmondta, hogy jövő héten – ha az idő is kitart –, befejezik a méretes tisztítási akciót. Főképpen a mederbe való bejárás okozott eddig gondot, ugyanis számos helyen körbeépítették a medret: jelenleg a Kőrösi Csoma Sándor utcában iparkodnak megoldást találni erre, itt már az is szóba került, hogy daruval emelik be a mederbe a tisztítást végző erőgépeket. De volt szakasz, ahol annyira elmocsarasodott a meder, hogy a lánctalpas erőgép sem tudott haladni, szinte beragadt. Máthé kifejtette, hogy közel tíz éve nem volt ilyen mértékben kitakarítva a meder, az árvízveszély tükrében pedig szerinte indokolt lenne az ilye munkálatra 4-5 évente sort keríteni.

Czimbalmos-Kozma Csaba városgondnok lapunk kérdéseire elmondta, hogy a napokban idevágó ellenőrzéssorozatba kezdnek: most, hogy a gaz már nem rejti el annyira a különféle improvizált rendszereket, csöveket, hatékonyabban szemügyre vehetik, hogy akadnak-e még olyan polgárok, akik szennyvizet vezetnek a patakba.

– Az utóbbi években jelentősen csökkent a száma azoknak a személyeknek, akik a törvényekre fittyet hányva vezettek szennyvizet a patakba. Ez a csökkenés részben annak is köszönhető, hogy több utcában lévő gazdaság (akár a Kender-, Május 1. utcai) a városi csatornarendszerre csatlakozhatott. A napokban végigjárjuk a medret, és beazonosítjuk az esetleges rendellenességeket – összegzett Czimbalmos.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.