Felhívás!

Bardoc az élen

Bardoc az élen Kovászna megye

Az erdővidéki Bardoc község – nyilván a közigazgatási területén található olaszteleki Daniel-kastély által – a tavalyi turistaforgalom mértékét illetően máris bekerült a megyei toplistába.

Grüman Róbert, Kovászna Megye Tanácsának alelnöke tartott erről ismertetőt nemrég, a miklósvári kastély átadása alkalmával. Elmondta többek között, hogy mialatt 2014-ben még csak 11 turista érkezett Bardocra (itt a község értendő), addig 2015-ben már több mint 600 vendéget jegyeztek, számuk 2016-ban pedig meghaladta az 1200-at! Ezzel Bardoc község, Erdővidékről egyedülállóan, bekerült a legtöbb szállóvendéget fogadó Kovászna megyei települések közé.

Az olaszteleki kastélyszálló 2014 augusztusában nyitotta meg kapuit, nyolc vendégszobával állnak a turisták rendelkezésére, a több napra érkezőknek programokat biztosítanak. Az alelnök arról is beszélt, hogy egy népszerűsítő kampány keretében meghívásukra nemrég több mint száz romániai blogger (interneten naplót vezető személy), újságíró látogatta meg Kovászna megyét, akiknek köszönhetően turistalátványosságainknak híre mintegy hatmillió emberhez jutott el.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.