Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Az ütvefúrótól a mulatósig

Az ütvefúrótól a mulatósig Kovászna megye

Szentgyörgyi városlakók panaszát továbbította Cochior Andrei szociáldemokrata helyi tanácsos a legutóbbi tanácsülésen, szóvá téve, hogy a helyi rendőrség nem elég hatékony a tömbházakban elkövetett csendháborítások ügyében. A téma már többször felbukkant a helyi sajtóban és a közösségi hálón, tény tehát, hogy valós gondról van szó, amelynek azonban nehéz a megoldása.

Hirdetés
Hirdetés

Megszaporodott a hangos zene, illetve a tömbházlakásokban folyó olyan átalakítási és építési munkálatok miatt regisztrált panaszok száma, amelyeket nem engedélyeztetnek lakótársulásokkal, és nagyon sokszor okoznak például kellemetlenséget a kisgyerekes családoknak. Kötelezzék a lakótársulások elnökeit, hogy fordítsanak nagyobb figyelmet a lakosság tájékoztatására, kérte a tanácsos, függesszék ki a kötelező csendórákat, illetve a büntetési tételeket a tájékoztató táblákra, a lépcsőházakba.

Ugyanakkor a játszótereken az esti, éjszakai órákban duhajkodó, rongáló fiatalokkal szembeni fellépést is követelt. Kolléganője, Rodica Pârvan, egyetértve a felszólalóval, azt javasolta, hívják meg az említett rendfenntartó szervezetek és a csendőrség vezetőit egy tanácsülésre – ezt Tóth-Birtan Csaba alpolgármester készségesen meg is ígérte.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások