Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Az USR megtámadja az alkotmánybíróságon a jövő évi költségvetésről szóló törvényt

Az USR megtámadja az alkotmánybíróságon a jövő évi költségvetésről szóló törvényt Kovászna megye

Megtámadja az alkotmánybíróságon a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) a jövő évi költségvetésről szóló törvényt – jelentette be csütörtökön a parlamentben a párt elnöke.

Hirdetés
Hirdetés

Dan Barna kifogásolta, hogy a törvényhozók elfogadták a „szélsőségesek” módosító javaslatait, de nem szavazták meg az USR egyetlen indítványát sem. Kijelentette: szerinte a jogszabály diszkriminál, mert csak azoknak a polgároknak kedvez, akik a kormánypártokra szavaztak, az USR-s polgármesterek által vezetett közösségeknek pedig egyáltalán.

„Elfogadhatatlan, hogy Románia költségvetését háborús zsákmányként kezeljék” – méltatlankodott Barna.

Az USR az egyetlen demokratikus ellenzék, és minden rendelkezésére álló parlamenti és demokratikus eszközzel harcolni fog, szögezte le.

„Az USR nyitottnak mutatkozott megoldást találni arra, hogy ne csak a PSD szavazóinak érdekeit szolgálja a költségvetés, és tegnap este sikerült is erről megállapodni. Ma reggel Marcel Ciolacu és Florin Cîţu közölte velem, hogy már nem érvényes a megállapodás, amely szerint minden román állampolgár részesült volna a költségvetési forrásokból” – fűzte hozzá az USR alelnöke.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük