Felhívás!

„Az egész egy kampány”

„Ha az emberek jövedelmével nem foglalkozunk, akkor a megteremtett piacot ki fogja felvásárolni?” – vetette fel a kérdést tegnapi sajtótájékoztatóján Fejér László Ödön szenátor az országos befektetési és gazdaságfellendítési terv kapcsán, amelyet szerdán ismertetett a kormány.

Fejér László Ödön szerint pozitív dolog, hogy a kormány hosszú távú, 10 éves tervben gondolkodik, hiszen mindenki szeretne egy civilizált, normális országban élni. A tervezetnek azonban vannak olyan aspektusai, amelyek kifogásolhatók.

– 100 milliárd euróról beszél a kormány, és úgy tesz, mintha ez nagy összeg lenne. Tíz évre leosztva ez 10 milliárd évente. Eddig minden kormány elmondta, hogy évente 10 milliárd eurós beruházást akar véghezvinni az országban – kezdte a szenátor.

Továbbá a nagy probléma az, hogy a fogyasztással, az emberek jövedelmével nem foglalkoznak, pedig az elengedhetetlen. A terv azt feltételezi, hogy minden rendben van az országban, azonban tele van a sajtó a pandémia esetleges második hullámával.

– Nem lehet az embereket egyszerre szobában tartani, és 100 milliárdos beruházásokról beszélni. Nincs semmi konkrétum, ez így csak kampányfogás – tette hozzá.

Továbbá szerepel a tervben új kórházak építése. A szenátor szerint azonban előbb az egészségügyet, a betegellátást kellene jól megszervezni.

– A betegek étlen-szomjan hányódnak a folyosókon, amíg nincs teszt, nem foglalkoznak velük. Normális kórházi ellátásra van szükség, amikor ez működik, akkor építhetünk újabb kórházakat – hangsúlyozta.

A tervezet szerint 2500 iskolát újítanak majd fel. Fejér szerint a tanüggyel kellene inkább foglalkozni, az a legfontosabb.

– Ha nincs képzett szakember, tanár, orvos vagy bármi, akkor nincs jövő. Nem lesz, aki a tervben szereplő sok autópályát megépítse – magyarázta.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.