Felhívás!

Vizuális szennyezők

Vizuális szennyezők Kovászna megye

Baróton és környékén nem ritkák a használaton kívül helyezett, de hátrahagyott villany- és telefonpóznák, melyekről kábelek ezrei lógnak éktelenkedve, a legotrombább, legdísztelenebb látványt nyújtva a környezetnek.

Ugyanakkor a még használatban levők is fel vannak „öltöztetve” rendesen kábelekkel, ezeken ahány kábeltelevíziós szolgáltató létezett a kilencvenes évektől errefele, mindegyik otthagyta névjegyét. Köztudott, hogy a vezetékes telefont már alig használja valaki, így az egykor használt telefonpóznák létének sincs már nagy értelme, mégis a szolgáltató ezeket otthagyta dísznek, hogy az ember, ha erdőn-mezőn jár, legyen, amiben gyönyörködjön.

A Felsőrákos fele vezető úton már majdhogynem az úttestre dőltek, így akár balesetveszélyessé is válhatnak. Civilizáltabb országokban már rég földben vezetnek minden kábelt, nálunk azonban ezzel még várni kell. A tapasztalat azt mutatja, a szolgáltatók már alig vagy egyáltalán nem törődnek a hasznavehetetlen kábelekkel, póznákkal (ezt az interneten fellelhető számos újságcikk is bizonyítja), így csak abban reménykedhetünk, hogy egyszer a településgazdák is megunják a vizuális szennyezést, és tenni fognak valamit ellene.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások