Felhívás!

Az ajándék is vitát gerjeszt

Az ajándék is vitát gerjeszt Kovászna megye

Viták forrása lett a szentgyörgyi városvezetés által az idei legszebb lakónegyedi zöldövezet nyertesének juttatott biciklitároló. Az eset tanulságokkal is szolgál a szervezőknek. Tóth-Birtan Csaba alpolgármestert kérdeztük a részletekről.

A zöldövezet-szépségversenyben augusztusban hirdettek eredményt, és akkor a legszebb zöldövezet címét a Puskás Tivadar utcai 33-as tömbházának A lépcsőháza nyerte el, ezzel együtt a 12 férőhelyes biciklitárolót is. Ám miután az a helyére került, egyes lakók reklamációkat fogalmaztak meg, el szeretnék költöztetni jelenlegi helyéről a tárolót a lépcsőház hátsó bejáratához (ahol a nyertes zöldövezet is van), mert az egyeseket „zavar, amikor kinéznek az erkélyről”, „úgy néz ki, mint egy disznókotec”, „biztosan szeméttárolót akarnak csinálni belőle.”

A 10 lakástulajdonosból 6 érvelt az áthelyezés mellett, de ez még csak relatív többség, mert a lépcsőházból 9-en nem nyilvánítottak véleményt.
– A tároló sorsa akkor dől el, amikor a lakók többsége egy álláspontra helyezkedik, és azt írásban is közli velünk a lakóbizottsági elnök. Ha lesz ilyen, akkor esetleg áthelyezzük a tárolót, bár az ismét fák kivágásával és pluszköltséggel jár, autót, darut kell bérelni. Ha nem lesz többségi döntés, akkor a tárolót egy másik lakóbizottsághoz költöztetjük, ugyanis többen is igényeltek hasonlót – mondta Tóth-Birtan Csaba.

A tanulság?
– Ezután a hasonló jutalmakat akkor ítéljük oda egy tulajdonostársulásnak, ha az papíron bizonyítja, hogy a lakók többsége egyetért a tároló elhelyezésével. Ha ez nem történik meg, akkor talán növényeket kapnak vagy kimeszeltetjük a lépcsőházat – nyilatkozott az alpolgármester. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. november 17., 6:24
  ÉRTÉKELÉS: 3

  Sajnos az Olt hidon kivul nem foglalkoznak!!!(jardak) Siralmas, kozeleg a tel az itteni lakok meg nagyon nem tapasztaltak hogy ertuk valamit cselekedett a varoshaza!!!

 • User
  Dátum: 2020. november 17., 10:58
  ÉRTÉKELÉS: 8

  Hat en se turnem az ablakom elott ,az hetszentseg ! Latszik a szoba ablak elott van elhelyezve,a fenyt,kilatast eltakarja,hulye otlet volt oda rakni!

 • User
  Dátum: 2020. november 17., 16:03
  ÉRTÉKELÉS: 14

  Nagyon siralmas, hogy egy ilyen ronda tároló miatt , fákat vágatnak ki ! Esztétikailag is nagyon ronda , gratulálni lehet az alpolgármester úrnak, hogy ilyesmire költik a polgárok pénzét !!!!!!!