Felhívás!

Átadták a díjakat Kovásznán

Átadták a díjakat Kovásznán Kovászna megye

Átadták az Ignácz Rózsa Prózamondó és Alkotói Verseny díjait Kovászna városában, január 4-én. Az ünnepélyes díjkiosztónak az Ignácz Rózsa Emlékház előtti tér adott otthont, az esemény koszorúzással ért véget.

A Prózamondó versenyt két kategóriában hirdették meg: V–VIII osztályos és IX–XII osztályos diákoknak. A zsűritagok Zorkóczy Zenóbia színművésznő és Barti Lehel színművész voltak. Az első kategória nyertese Pătrânjel Viktória lett, díja pedig 300 lej és könyvjutalom. A második kategória első díjazottja pedig Molnár Anna Júlia, aki szintén 300 lejjel és könyvjutalommal lett gazdagabb.

Az alkotói versenyt három kategóriában hirdették meg, az V–VIII és a IX–XII osztályosok mellett felnőtt kategóriában is jelentkezhettek versenyzők. A zsűri tagjai dr. Egyed Emese, kolozsvári költő, író és dr. Tapodi Zsuzsa, csíkszeredai egyetemi tanár voltak. A kisebbek közül Misăilă Izabela állhatott a képzeletbeli dobogó legfelső fokára, második helyezett Tóth Beáta Beatrix lett, a harmadik díjat pedig Ambrus Ajna vihette haza. A IX–XII-es kategória első helyezettje Várza Tímea, második lett Szőcs Bíborka, harmadik pedig Olosz Zenkő. A felnőtt kategória győztese Antalka Ágota lett.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.