Hirdetés
Hirdetés

Át kellett nevezni a városnapokat

Át kellett nevezni a városnapokat Kovászna megye

Kézdivásárhely tanácsának csütörtöki ülése rendhagyó módon a különfélékkel, nevezetesen Canea-Kocsis András kórházigazgató beszámolójával kezdődött.

Hirdetés
Hirdetés

A kórházmenedzser az általa vezetett egészségügyi intézmény 2019 és 2022 közötti tevékenységéről tartott vetített képes beszámolójában egyebek mellett a támogatásokból megvalósított fejlesztésekről, korszerűsítésekről is szólt, így a sebészet épületének és a kórház konyhájának, illetve a pszichiátria étkezdéjének felújításáról, továbbá a különféle orvosi eszközök beszerzéséről is. A folyamatban levő járóbetegrendelő-bővítést, illetve a tervek között egy új belgyógyászat létesítését is említette, ezekre majd visszatérünk.

A folytatásban a városatyák hamar rábólintottak a 21 tanácshatározatra. Egyebek mellett jóváhagyták a Vigadó Kulturális Központ színházi státusszal történő létrehozását, elfogadták a Wesselényi Miklós utca telekkönyvezésére vonatkozó kataszteri iratcsomót és jóváhagyták Kézdivásárhely municípium felvételét a Romániai Energiavárosok Szövetségébe (OER).

Utolsó napirendi pontként a városnapok átnevezéséről döntöttek a tanácsosok. Bokor Tibor polgármester előterjesztésében megjegyezte, nem szabad magyar szavakat használni, ezért a Sokadalmat el kell felejteni. „De attól eltekintve minden banneren azt a megnevezést fogjuk használni, csak a határozatban nem, ott a Zilele Orașului Târgu Secuiesc szerepel majd”, jegyezte meg.

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások