Felhívás!

Aszfaltúton a Perkő alatt

Aszfaltúton a Perkő alatt Kovászna megye

Megtörtént az, amiről pár évvel ezelőtt még senki sem álmodott: leaszfaltozták a Perkő alatt vonuló, Kiskászonig tartó utat. A beruházásnak kétségkívül turisztikai vonzereje is lesz.

Gyönyörű panorámát kínál a Perkő alatt haladó út, ami mellett több természetes vagy épített látványosságot is meg lehet tekinteni, hiszen Kiskászon irányában baloldalt található a Tarnóczy-vár, tőle nem messze pedig a Dinnyéskő. Balogh Tibor polgármester pár éve nem kis fába vágta a fejszéjét, aszfaltozásra pályázott, ami sikeresnek bizonyult, így jelentős pénzösszegből több kilométernyi községi utat fognak bitumennel burkolni. A munkálat 99%-ban befejeződött, aszfalttal burkolták a kézdiszentléleki templomtól kezdődő, Kiskászonig tartó utat, a kivitelező Valdek cég több helyen átereszek építésével is garantálja az aszfalt tartósságát. A nagyközség elöljárója szerint ezen részen az útpadka kialakítása és az aszfalt kifestése maradt hátra.

„A kivitelező jelenleg a volt termelőszövetkezet irányába vezető úton dolgozik, a szegélyköveket rakják le. Az út a község Kézdivásárhely felőli végénél jön majd ki, de úgy ítélem meg, hogy annak a szakasznak a befejezése idén nincs, ahogy megtörténjen” – mondotta érdeklődésünkre az elöljáró. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2021. augusztus 26., 15:05
  ÉRTÉKELÉS: 9

  Május óta csak dolgozgatnak a volt kockaköves úton. És ilyen ütemben soha nem lesz befejezve. 21. században ilyen ütemben dolgozni és annyi embert megnyomorittani FELELÔTLENSÉG.

 • User
  Dátum: 2021. augusztus 26., 22:14
  ÉRTÉKELÉS: -3

  Turisztikai vonzereje? Ugyan mitol? A lezart, Perkore vezeto uttol? Auto nelkul kijutni a Perkore lassan ongyilkossag, mivel tobb medvet is lehet latni. Mar csak egy regi szep emlek, az estenkenti Perkore jaras.