Felhívás!

Áruszállító autókra orrolnak

Áruszállítókra, lakónegyedekben szabálytalanul, netán járdákon parkoló méretes céges autókra orrol több sepsiszentgyörgyi polgár, idevágó szabálytalanságokat jeleznek a városvezetésnek. Czimbalmos-Kozma Csaba városgondnok a legutóbbi beszélgetésünk során elmondta, a közeljövőben több idevágó változást is megejtene a városvezetés.

A városgondnok rámutatott, a lakónegyedeket, ezek parkolóit méretes cégautókkal zsúfolták egyesek, éppen ezért pár éve tiltó-táblákat függesztettek ki, a szabálytalan parkolást pedig a helyi rendőrség ellenőrizte. Miután ez utóbbi a koronavírus-járvány miatt a belügyminisztérium fennhatósága alá került, már nem tudta olyan mértékben ellenőrizni a teherszállító autók lakónegyedekben történő szabálytalan parkolását, így ez újra fejtörést okoz, hiszen a városgazda elmondása szerint olyan világban élünk, ahol az ellenőrzés hiánya melegágya a szabálytalanságoknak.

Sok panaszos szerint ennél bosszantóbb viszont a városban furikázó, járdán szabálytalanul parkoló áruszállítók látványa. Czimbalmos szerint ezt a jelenséget egy kis odafigyeléssel ki lehetne iktatni.
– Ha egy kis pénzt rászánnának a vállalkozók, a munkaprogramot módosítanák, akkor éjszaka is el lehetne látni áruval az üzleteket. De az is járható út lenne, ha a város széléig hoznák el a portékát, és a cégek kisebb autókkal mennének az áru után, netán egy cég felvállalná ezt a szolgáltatást, és szétszórná a város területén a szállítmányt. De mindez pluszpénz… A biciklin, motorbiciklin történő házhozszállítás például nagyon elegáns megoldás – összegzett.

Kifejtette, hogy az említett problémákat is figyelembe véve tervezetet készítenek, amelyben az éppen érvényben lévő helyi határozatokat összesítenék, a szükségeseket módosítanák, hogy az évek során jelzett gondokat kiiktathassák (itt a teherforgalmat is újra szabályoznák). 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2021. június 19., 8:57
  ÉRTÉKELÉS: -1

  A gondnok ur csinalja meg ejjel az utakot es parkolokot, hogy legyen ahol parkolni mert nem lehet felvinni a tombhazba az autot es azutan adjon tanacsokat masnak!

  • User
   Dátum: 2021. június 21., 7:52
   ÉRTÉKELÉS: 6

   Az áruszállító mikor nem dolgozik álljon csak a telephelyén vagy egy lakónegyeden kívüli parkolóban. Reggel a munkás onnan is elveheti , sokan mások is úgy kezdik a napot, hogy elmennek a munkahelyre.

 • User
  Dátum: 2021. június 21., 1:43
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Egy városmenedzser, ha ennyi marhaságot nyilatkozik, mint ahogy ott fentről alább idéztem, azt jelzi, hogy teljesen alkalmatlan a munkaköre betöltésére. A valós helyzetről fogalma sincs. Menjen talán ő és próbálja meg, milyen az árulerakás éjszaka!

  “Ha egy kis pénzt rászánnának a vállalkozók, a munkaprogramot módosítanák, akkor éjszaka is el lehetne látni áruval az üzleteket. De az is járható út lenne, ha a város széléig hoznák el a portékát, és a cégek kisebb autókkal mennének az áru után, netán egy cég felvállalná ezt a szolgáltatást, és szétszórná a város területén a szállítmányt. De mindez pluszpénz… A biciklin, motorbiciklin történő házhozszállítás például nagyon elegáns megoldás…”

  Ahhá… vigyen be motorbiciklivel három paletta árut az uzoni úti telephelyről a Stadionnal szembeni Bertisbe.

  A város szélén… Már látom, hogy a dobozgyár előtt alkonyatkor hosszú sorokban várakoznak az áruszállító dubák, hogy biciklikre rakodják át a portékát… aztán naplementekor elindul egy kb. 200 biciklisből álló karaván, hogy egy dubányi árut elegánsan bevigyen az AMK-ba…

  A kereskedő cégek – csak egyetlen hétre – le kellene állítsák az üzletek ellátását. Egyetlen duba se menne ki a telephelyről, hogy ne zavarják a sok kényeskedőt. Csak hogy lássa a sok hülye tiltakozó, hogy milyen az, amikor az üzletben ez sincs, meg kenyér sincs és egy hétig nem is lesz, meg amaz sincs és semmi sincs.