Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ami késik, nem múlik

Ami késik, nem múlik Kovászna megye

Nem kedveznek az idők a közösségi szórakozásnak, de mire Sepsiszentgyörgy határában megépülne a Sárkány Árpád által képviselt befektetői csoport családi kalandparkja, remélhetőleg a járvány már történelem lesz. A közel 5 millió euró értékű befektetés helyszínét a tavalyi lakossági tiltakozások nyomán a Sugásfürdő felé vezető útról áthelyezték az előpataki út mentére, de egy éve csend van a projekt körül, ezért megkerestük Sárkány Árpádot, hogy annak jelenlegi állásáról tájékoztasson, hiszen sokan áhítoznak a családos szórakozási lehetőségre.

– Egy percig sem mondtunk le a kalandpark megépítéséről, de amiatt vagyunk késésben, hogy a Szemerja–Görgő Közbirtokosságnak nem volt betelekkönyvezve a kalandparknak kinézett, általuk bérbe adandó, legelős terület. Tehát azt először fel kellett mérni, majd telekkönyvezni, ennek során több nehézségbe ütköztek, de már az utolsó 100 méteren vannak – magyarázta a HCR befektetői csoportban részes Sárkány Árpád. – Nem tudunk szerződést kötni velük, amíg a telek jogi helyzete nem tiszta, és nem tudunk pályázni, amíg nem tudjuk bebizonyítani, hogy van egy szerződésünk a területre. A terveket is csak akkor csináltathatjuk meg, amikor a közbirtokosság nevén lesz az egész, 180 hektáros terület, amiből azután még ki kell szakítani a kalandparknak szükséges 12,5 hektárt. Ez hosszas folyamat, de remélhetően nyárig megtörténik.

Hirdetés
Hirdetés

Ezek után Csákány Lászlót, a Szemerja–Görgő Közbirtokosság elnökét is megkerestük, mondaná el, mi történt az elmúlt egy év alatt, mik voltak a befektető által említett nehézségek.

– Mivel a kalandpark területe a várost kiszolgáló napelempark közelében van, itt pedig további fejlesztéseket is tervez a város, az oda vezető útra tulajdonjogot igényelt az önkormányzat, eddig ugyanis csak használati joggal rendelkezett fölötte. Az út a közbirtokosságé volt, de területcserével megoldottuk, hogy a városé legyen, erre viszont rá kellett bólintani a helyi, majd a megyei föld­osztó bizottságnak. Ráadásul közben felaprózódott a terület, így több külön telekkönyvet kellett készíttetni, és hát… ez a bürokrácia – világosított fel a megkérdezett.

Sárkány azt is elmondta, a korábban már a sajtóban is közzétett tervezett létesítmények meglesznek az új helyszínen is, így az „elvarázsolt tó” a víz alatt kialakított sétánnyal, tanösvény az elsüllyedt világról, valamint a Jégkorszak rajzfilmnek is szentelnek egy helyszínt, és a gyimesihez hasonló, de annál sokkal nagyobb (hosszabb) és több látványossággal kecsegtető nyári bobpályát is megépítik. A látványterveket egy francia tervezőcsoport készítette, amelyik korábban a párizsi Disneylandnek is dolgozott.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük