Felhívás!

Alpolgármester-választások

Alpolgármester-választások Kovászna megye

A közelmúltban beiktatták a szeptember végi helyhatósági választásokon mandátumhoz jutott polgármestereket, illetve az új tanácsosok zömét. Az alábbiakban a kézdiszéki alpolgármester-választásokról adunk
helyzetjelentést.

Csernátonban a független jelöltként polgármesterré választott Rákosi Árpád munkáját a hétfői alpolgármester-választás eredményeként az eddigi megbízott polgármester, az RMDSZ-es Fábián Sándor segíti. Gelencén ugyancsak hétfőn választotta meg az új tanács Fejér Imre RMDSZ-es tanácsost Ilyés Botond elöljáró segédjeként.

Tegnap Torján és Lemhényben választottak alpolgármestert: az Aporok falujában nem történt változás, így a jelenlegi mandátumban Daragus Attila régi-új polgármester munkáját Luka Medárd korábbi alpolgármester segíti, míg Lemhényben Miklós István lett Jénáki Csongor elöljáró jobbkeze, mindannyian RMDSZ-es politikusok.

Kézdiszentléleken ma (csütörtök), Szentkatolnán holnap (pénteken) délben, Ozsdolán és Dálnokban november 9-én (hétfőn), Polyánban november 10-én (kedden), Bereckben vélhetően november 11-én (szerdán), Kézdivásárhelyen november 12-én, csütörtökön 13 órától, míg Esztelneken a hónap közepén választanak alpolgármestert. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. november 5., 9:46
    ÉRTÉKELÉS: 4

    Miért politikusok a polgármesterek és az alpolgármesterek? Ha nem lennenek politikai pártok, akkor is el kellene intézni a helység dolgait.