Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Állóurnás előválasztások?

Február 20-áig nyújthatják be pályázataikat azok, akik tisztséget akarnak vállalni az RMDSZ színeiben. A polgármesterjelölteket alapesetben a helyi választmányok nevesítik, de ha arra igény van, akár állóurnás előválasztást is kiírnak.

Az RMDSZ háromszéki szervezetének Állandó Tanácsa (ÁT) felügyeli a folyamatot, de „ha nem muszáj, nem szól bele” a jelöltállítás hogyanjába és mikéntjébe – mondta el megkeresésünkre Grüman Róbert, a háromszéki RMDSZ ügyvezető elnöke.

– Alapjában a döntés a helyi választmány kezében van, a javaslatokat az Állandó Tanács láttamozza. Dönthetnek úgy is, hogy állóurnás előválasztást akarnak, ez esetben az ÁT kidolgozza a pontos szabályzatot, és megszervezi a választásokat, hogy mindenki egyenlő eséllyel induljon – nyilatkozta Grüman.

Hirdetés
Hirdetés

Az ügyvezető elnök nem erősítette meg, de nem is cáfolta értesüléseinket, amelyek szerint Lemhényben és Szentkatolnán állóurnás előválasztásokon gondolkodnak. Egyelőre nincs döntés arról, hogy hol lesznek állóurnás előválasztások – fogalmazott Grüman, ami ebben a formában akármit is jelenthet. Emlékeztetett: a módszer nem lenne példa nélküli, négy évvel ezelőtt Nagyborosnyón jártak el ilyen módon.

Az Állandó Tanács döntése értelmében a községi és városi polgármester, illetve tanácsos, valamint megyetanácselnök és megyei tanácsos tisztségre pályázóknak, tisztségtől függően, nyolc vagy kilenc dokumentumot kell benyújtaniuk, amelyek elérhetők a háromszekirmdsz.ro honlapon. A dokumentációt február 20-án, 12 óráig lehet benyújtani az RMDSZ háromszéki területi szervezetének sepsiszentgyörgyi irodájában (Martinovics Ignác utca 2.). További tájékoztatás a 0743 666 573-as telefonszámon.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük