Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Vadasparkot hoznának létre Sugásfürdőn

Vadasparkot hoznának létre Sugásfürdőn Kovászna megye

A sepsiszentgyörgyi önkormányzat egy vadasparkot szeretne létrehozni Sugásfürdő területén, amely turisztikai látványossággá válhatna, de ugyanakkor pedagógiai tevékenységekre és környezeti nevelésre is használható lenne.

Hirdetés
Hirdetés

Czimbalmos Csaba városgondnok hétfőn elmondta, hogy a leendő parkban csak a Kárpátok állatvilágára jellemző vadon élő állatok és madarak fognak élni, egzotikus állatok nem.

„Ez egy kis állatkert lesz, de más tevékenységeket is kínál majd. Valójában inkább egy oktatási témapark lesz, ahol szabadtéri biológia, zoológia és környezeti nevelés órákat lehet tartani. A környékünkről származó állatok lesznek, tehát nem oroszlánok, elefántok, zebrák, zsiráfok vagy más ilyen típusú állatok (…) Ezt a projektet a Sepsiszentgyörgyi Vadászati Múzeummal közösen szeretnénk megvalósítani, valójában ők álltak elő a javaslattal, és remélem, sikerrel járunk. Nyugaton ezek a parkok nagyon népszerűek a közönség körében. Reméljük, hogy vonzani fogja a turistákat, de nem feltétlenül Honoluluból, hanem a környékről” – mondta Czimbalmos Csaba.

Emlékeztetett arra, hogy néhány évvel ezelőtt már volt szó egy ilyen jellegű projektről Sugásfürdő területén, egy magánkezdeményezés keretében, amely szabadidős komponenssel is rendelkezett, de ez végül nem valósult meg.

A leendő vadaspark mintegy 16 hektár füves területen kapna helyet, amelyet a sepsiszentgyörgyi városháza biztosítana a Nádas-patak közelében, a Honvédkúttól nyugatra.

„Mivel a vadasparkban csak a kárpáti állatvilág lenne jelen, fenntartása és működtetése könnyen megvalósítható, hiszen az állatok tökéletesen alkalmazkodtak az itteni körülményekhez, nincs szükség fűtött helyiségekre, az élelem helyben rendelkezésre áll (…) Egy ilyen intézmény munkahelyeket is teremt, biológusokra, animátorokra, adminisztratív személyzetre és állatgondozókra lesz szükség. Az állatok bemutatása mellett egy falusi ház, játszóterek, kis üzletek és egy kávézó-büfé tenné még vonzóbbá az állatkertet” – áll a határozattervezetben, amely nyilvános vita alatt áll a sepsiszentgyörgyi városháza honlapján.

Eszerint a park hozzájárulhat Kovászna megye turizmusának fejlődéséhez, becslések szerint a működés első évében mintegy 50.000, a második évben pedig 65-75.000 látogatót vonzhat.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük