Felhívás!

Alkalmazkodik, túlél a kiflik beszállítója

Alkalmazkodik, túlél a kiflik beszállítója Kovászna megye

Hatalmas bevételkieséssel számolhat a járvány miatt idénre a tej-kifli program egyik háromszéki beszállítója, a kiflit, kekszet készítő és almát biztosító bikfalvi Pan-Abacs cég. Hogyan tovább? – kérdeztük a cég vezetőjét, Barabás Csabát.

A szükségállapot alatt felfüggesztett iskolalátogatás miatt a kiflik kiszállításának elmaradása mintegy 40%-os bevételkiesést jelent a jövedelmét kizárólag erre alapozó vállalkozásnak, amely három megyébe – Kovásznán kívül Hargitába és Brassóba is – szállított. Ez a szám persze csak akkor marad így, ha, ahogy remélik, ősztől a normális keretek között folyik majd az oktatás. Jelenleg 23 alkalmazottjuk technikai szabadságon van, csak a cégvezető és a könyvelő dolgozik. Mivel rég együtt dolgoznak a jelenlegi munkatársakkal, és mindenki tudja a dolgát, senkit nem akarnak elbocsátani, magyarázta a vállalkozó.

Ahogy Barabás Csaba lapunknak elmondta, most egy újfajta kenyér receptjének tökéletesítésén dolgoznak. Még folynak a próbasütések, de várhatóan már jövő héten piacra dobják a terméket, amelyet Háromszéken kívül Brassó megyében is forgalmaznának.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. május 7., 9:00
  ÉRTÉKELÉS: 16

  Próbálgassa a kifli receptjét csiszolni, mert ehetetlen!!! Szégyellje a pofáját! Egy másik fejlődő országban😆az ilyen mukikat összeszedném 1 pincébe és az általuk készített termékekkel etetném!!! Jobb lenne a szülőnek pénzt adni és azt pakolna amit a gyerek meg tud enni!

 • User
  Dátum: 2020. május 7., 9:31
  ÉRTÉKELÉS: 16

  A céget meg a munkatársakat sajnálom, problémájukról nem tehetnek, és kívánom, hogy talpra álljanak, viszont azért a kifliért nem nagy kár! Főleg városon a gyerekek kevés része fogyasztotta, inkább vitték haza kutyának,macskának vagy a takarítók szedték össze a disznóiknak.

 • User
  Dátum: 2020. május 7., 13:50
  ÉRTÉKELÉS: 6

  A Hirmondó csak a tulipán illatu cégek gondját busulja?Akadna más is ami fontosabb.Nyugodtan foghatnak kutyaeledelt gyártani.A kiflit szerette a kutya s macska is.Amugy emberi fogyasztásra alkalmatlan.

 • User
  Dátum: 2020. május 8., 6:33
  ÉRTÉKELÉS: 6

  Kóstolta valaki azokat a kifliket? Életembe nem ettem még ilyen “szart”, a gyerekek 90%-a ki dobja mert ehetetlen.
  Hadd ne sajnáljak egy ilyen céget akit nem érdekel a minőség még gyerekek esetében sem!! Az egész megbízatást azonnal más cégnek kellene adni!
  Gusztustalan