Felhívás!

Alig küldenek levelet, csomagot

Alig küldenek levelet, csomagot Kovászna megye

Részlegesen vagy teljesen leállította a levél- és csomagküldés szállítást a Román Posta a koronavírus-járvány megfékezése céljából. Az intézkedések a rendkívüli állapot végéig érvényben maradnak.

Mintegy kétszáz országba nem szállít küldeményeket a hazai posta, mivel a rendkívüli helyzetben felfüggesztették a légi közlekedést. Az intézkedések egy részét már múlt héten meghozták, most újabb országokkal bővült a lista, ahová nem küldenek csomagot vagy levelet. A hivatal által küldött közlemény szerint ezekbe az országokba felfüggesztették a levelek és csomagok szállítását, de a nemzetközi EMS gyorsposta-szolgálatot is felfüggesztették. Vannak olyan országok, amelyek esetében az utóbbi szolgálat még működik, ilyen Magyarország is.

A már korábban feladott levelekkel, csomagokkal kapcsolatban a posta vezetősége megjegyzi: ezeket feladták és elküldték, de bizonytalan, hogy célba érnek-e a küldemények. Számítani kell arra, hogy óriási lesz a késés, illetve arra is, hogy a feladott küldemény visszakerül a feladóhoz. Továbbá kifejtik: nem biztosítanak kártérítést a kialakult helyzetben, azonban, amint normalizálódnak az állapotok, igyekeznek minden feladott csomagot, levelet célba juttatni.

A Román Posta ugyanakkor rövidített ügyfélfogadással dolgozik, naponta 10 és 18 óra között, hétvégén pedig zárva tartanak. A hivatalokba egyesével engedik be az ügyfeleket, akiket arra kérnek, tartsák be az intézkedéseket, és amennyiben lehet, online intézzék postai ügyeiket, és kártyával fizessenek a szolgáltatásokért. Az online ügyintézéshez szükséges dokumentumok letölthetők a román posta honlapjáról.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások