Felhívás!

Éjszakai ellenőrzések városszerte

Éjszakai ellenőrzések városszerte Kovászna megye

Hétfő késő este számos sepsiszentgyörgyi ponton feltűnt a rendőrség közösen a csendőrséggel. Az egyenruhások azt ellenőrizték, hogy este tíz óra után a polgárok betartják-e a hatósági intézkedéseket, az (akkor még) részleges kijárási tilalmat. A helybéliekkel kevesebb gond volt, annál inkább az átutazókkal.

Az országos akció részeként a háromszéki rendőrök is a város több pontján ellenőriztek: a sajtó képviselőit is meghívták az egyik ilyen ellenőrzőpontra (az Állomás negyedbeli, az Olt híd utáni körforgalomnál zajlott az akció). A leállított helybéliek felkészültnek bizonyultak, készségesen nyújtották az előre kitöltött kötelező iratokat, amelyekkel megindokolták, hogy miért tartózkodnak az utcán.

Gondok az átutazókkal akadtak, akik a mentegetőzések közepette azt is felhozták, hogy ők nem tudtak erről az intézkedésről. Az egyenruhások hangsúlyozták, több napja tájékoztatják a polgárokat a részleges kijárási tilalomról mind a helyi, mind az országos média segítségével, ugyanakkor kifejtették, hogy az senkit nem ment fel a törvénysértés vádja alól, ha nem ismeri az éppen életben lévő rendeleteket.

Mától még szigorúbb ellenőrzések várhatók napközben is.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások