Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A városvezetés távolmaradt

A városvezetés távolmaradt Kovászna megye

Hétfőn, május 13-án újabb lakossági fórumot tartottak Baróton, azt követően, hogy még mindig nem tisztázódott, hogy a megyei tanács, illetve a megyei gyermekjogvédelem mit kíván lépni válaszul arra, hogy a helybéli szülők nyíltan tudtukra adták: Baróton nincs helyük az oltszemi, intézeti gyermekek számára általuk felépíteni kívánt családi házaknak, mert a város, annak lakossága nincs felkészülve a speciális nevelési igényű gyermekek befogadására.

A fórumon, mely immár a második volt e témakörben, az érintett megyei intézmények vezetői nem jelentek meg, mi több, a város polgármestere, Lázár-Kiss Barna sem tette tiszteletét a fórumon, a helyi tanácsosok közül is mindössze csak ketten voltak jelen a tizenötből, ami egyes jelenlevőket arra a következtetésre juttatott, hogy a városvezetést, a tanácsosokat nem érdeklik a város problémái.

„Amilyen a János, olyan a város”– állapította meg a fórumnak helyet adó vendéglő tulajdonosa, Simon Attila, többször is elkérve a mikrofont, és ostorozva Barót jelenlegi vezetőit. Úgy vélte, a városvezetés alkalmatlan feladatára, és Baróton a lassan immár harminc éve zajló romlás folytatódni fog. Mindezt számokkal is illusztrálta: a nemrég még 9000 lakosú városnak a lakossága jelenleg 5700 főre csökkent.

A vállalkozó a jövő ilyenkor esedékes helyhatósági választásokra utalva megjegyezte, a polgármesteri székbe Barótnak egy arra alkalmas embert kell keresnie, olyant, aki valamit már felmutatott, és nemcsak a túlélésre rendezkedik be, mint kiskirály. Azt sem tartotta kizártnak, hogy a jelenlegi fórum következményeként, rá, mint vállalkozóra, ellenőrök hadát zúdítják bosszúból.

A jelenlevő polgárok már nem voltak ennyire vehemensek, de azzal mindenki egyetértett, hogy nincs kapcsolat a városvezetés és a lakosság között. Azt mondták, céljuk nem a városvezetés támadása, ám a jelenlegi áldatlan állapotnak mindenképp véget kellene vetni Baróton. Volt azonban, aki a vezetői üres székek láttán azt javasolta, ha a városvezetést ennyire nem érdekli az embe­rek problémája, akkor le kellene őket azonnal váltani, más azt javasolta, hogy a következőkben a nép javasoljon polgármestert, ne pedig az RMDSZ szűk körű vezetése.

Hirdetés
Hirdetés

A sajtó sem kerülte el a csapásokat. A gyűlésen elhangzott, hogy az újságok az elmúlt időszakban nem szenteltek elég figyelmet a családi házak építése körüli fontos gondnak, azelőtt viszont az építésüket ellenző baróti szülőket inkább negatív színben tüntették fel: „Úgy állítottak be minket, mint a szociális problémák iránt alacsony érzékenységű embereket, akik törzsi, horda szinten állunk. Bizonyítsuk be, hogy ez nem igaz, hogy nem vadállatok élnek Erdővidéken” – mondta az egyik felszólaló, javasolva, hogy hozzanak létre a szülők egy egyesületet, mely a tagok emberségét bizonyítandó tényként, „akár tömeges véradási akciókban is részt vehet.”

„Egy egyesülettel a jelenlegi helyzeten mindenképpen javítani lehetne, hiszen ennél lejjebb nincs ahova süllyedni”– szólt a következtetés. A fórumon a baróti iskolák helyzetéről is sok szó esett, ezekre helyszűke miatt majd külön anyagban térünk ki.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások