Hirdetés
Hirdetés

Gazdira vár 157 kutya

Gazdira vár 157 kutya Kovászna megye

A korábbi évekkel ellentétben idén a szépmezői menhelyen hónapról hónapra nő az örökbe adott ebek száma: idén 73 kutya talált már gazdára.

A szépmezői menhely vezetőségétől megtudtuk, hogy míg a korábbi években január, februárban adtak kevesebb kutyát örökbe, illetve a nyár folyamán is stagnált az örökbevétel, idén az első 5 hónap adatait véve alapul nőtt ez a szám.

Az is újdonságnak számít, hogy idén sokkal több ebet vittek el falvakra, vidékre, mint városra. Míg a városlakók inkább a kistestű kutyákat keresik, addig vidékre nagy-, közepes testű ebeket visznek. Az örökbeadás előtt beszélgetés zajlik az igénylőkkel, és akadnak olyan esetek is, amikor a menhely alkalmazottai – látván, hogy nem megfelelő helyre kerülne az állat – elutasítják az örökbefogadási kérést.
A sterilizálás tükrében az álla­tok neme kevés igénylőt érdekel, a kiválasztás főként a szimpátián alapul, ezt követi a tanácsadás, majd a találkozás a kutya és jövendőbeli gazdija között. Többen céltudatosan csakis fajkutyákat keresnek, de azok ritka vendégek a menhelyen.

Hirdetés
Hirdetés

Megtudtuk, hogy kevés alkalommal gondolják meg utólag magukat az örökbefogadók, ez részben annak is betudható, hogy a beszélgetések során a szakemberek figyelmeztetik őket az esetleges veszélyekről. Volt példa, hogy idős személyhez vittek kutyust, ám a férfi állapota leromlott, így a kutyus visszakerült a menhelyre: ebből okulva, ilyen helyzetekre is felhívják az igénylők figyelmét a menhely alkalmazottai.
Jelenleg a menhelyen 157 kutyus vár gazdára, idén eddig 73-nak sikerült új otthont találni. Külföldre is számos ebet adnak örökbe: csak a múlt hónapban 5 eb jutott országhatárokon kívülre.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük