Felhívás!

A sepsiszentgyörgyi önkormányzat tulajdonába kerül a sportbázis

Többszöri próbálkozás után a román kormány elfogadta, hogy a sepsiszentgyörgyi sportbázis átkerüljön a román állam és a sportminisztérium tulajdonából a sepsiszentgyörgyi önkormányzat tulajdonába. Pontosabban, a stadion, a Szabó Kati Sportcsarnok, a sportszálló és több mint négy hektár terület az önkormányzaté lesz.

Antal Árpád polgármester ezzel kapcsolatban elmondta, legsürgősebb teendőik közé tartozik a továbbiakban a futópálya megvilágítása, a focipálya fűtésének megoldása, és tervezik egy korszerű tanuszoda építését is, illetve a fiatalok által igényelt gördeszka pályát.

Antal Árpád örvendetesnek nevezte a kormány lépését, és köszönetét fejezte ki az RMDSZ-nek azért, hogy a sportbázis a városé lehet annyi év után. „Az RMDSZ, különösen Kelemen Hunor elnök támogatása nagyon sokat jelentett a politikai egyeztetések során, valamint Tánczos Barna segítsége a bukaresti ügyintézés kapcsán. Mindkettőjüknek köszönöm a sepsiszentgyörgyiek nevében” – mondta Antal.

A polgármester azt is elmondta, a döntés következtében Sepsiszentgyörgyön tovább tudják fejleszteni a különféle sportok művelésének körülményeit. „Én azt gondolom, hogy a sportélet és az egészséges életmód alapvető fontossággal bír egy város életében, ezért mi odafigyelünk arra, hogy ennek a minőségi körülményei adottak legyenek. Ez nagyban hozzájárul a közösségi élmény erősítéséhez, hiszen együtt örülünk, együtt szurkolunk, együtt biztatjuk a csapatainkat. Ugyanakkor azt is gondolom, hogy az önkormányzatok mindig jobb gazdái a sportlétesítményeknek, mert ismerik a helyi igényeket és a helyi szükségletek szerint tudják ezeket alakítani, a helyi emberek érdekében. Nagyon örvendetes fejlemény ez” – nyilatkozta Antal.

(Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2018. december 29., 22:15
  ÉRTÉKELÉS: 7

  Olvasom hogy felmerul a “focipálya fűtésének megoldásanak” kerdese.

  Bennem ezalatt a kovetkezo gondolatok fogalmazodtak meg 1. Miert kell gyepfuttest csinalni a szemerjai stadionban hiszen ez az elso ligaban valo resztvetelhez kellett es az elso ligas csapat ugyis elkoltozik, hiszen epul az uj stadion ! Vagy nem ? 2.Amig ez folyatamat vagyis tartani fog addig szaladasnak,kocogas befellegzett 3. Hogy fogjak a palyafuttest megoldani -annelkul hogy a draga futopalyat megbontanak,mert az orszagszerte is nagyon ritka dolognak szamitott, azonkivul nagyon draga volt megcsinalasara annakidejen az NDK bol kulon szakembereket hozattak, veluk csinaltattak ! Errol gondolom a fo-fo polginak fogalma sincs.Vagy valakik megint a szajaba adtak mit mondjon ! Ez a futtes is amig elkeszul, az is el fog huzodni 2-3 evet ,ahogyan a szentgyorgyi onkormanyzat gyorsasagat ,hozzaerteset ismeruk ,nem szamithatunk masra addig is biztos santier lesz a kornyek. Belepes szaladopalya hasznalata, szaladni,kocogni ,tornazni nucu lesz .Ki van ez talalva kerem. Majd miutan egyszer kesz leszz valamikor egy uj generacio fog addig felnoni ,azutan beinditjak a berleteket , a draga beruhazasokrara vonatkozva. Apropo mi van a Kistadionnal ? Valaki tuda ?

 • User
  Dátum: 2018. december 30., 20:16
  ÉRTÉKELÉS: 12

  Pontosan igy van, csak a pornep azt se tudja, hol a stadion, csak tapsikolnak , hogy a mienk az is, mint minden ebben a varosban es mindennel azt csinalnak, amit akarnak. Azt mondtak, egy ev mulva kesz az uj stadion, egy kukkot nem lehet rola hallani mar honapok ota.Bocs, de a szakemberek nem NDK-bol jottek, mert mar nem letezett NDK, de az biztos , hogy evekig fizette a varos a reszleteket a most is irigylesre melto futopalyaert, emlekszem a helyi tv-ben, Albert Almos mindig mondta, hogy meg mennyi van hatra. Ezt most megmocskolni kesz vetek lenne. A futok mehetnek Sugas fele, amig ott meg ingyenes lesz, aztan majd a soromponal taxalni fognak ok is. Ezt a gazdavaltast csak azok nem fogjak megbanni, akiknek eddig is mindegy volt, hogy kie.

 • User
  Dátum: 2018. december 31., 7:29
  ÉRTÉKELÉS: 9

  Megyunk,mennenk mi szaladni Sugas fele is, azzal azonban az a baj,hogy a terdunk tonkre megy mert nem mindegy, hogy a betonon szaladsz vagy gumin a sok szaladas a betonon a terdizuleteket,porcokat mind tonkreteszi,azert van az elasztikus gummi kitalalva,hogy ezt megelozze.

  • User
   Dátum: 2018. december 31., 18:31
   ÉRTÉKELÉS: 4

   Nem mondta senki, hogy Sugas fele menj, csak ironia volt. De csakugyan, hogy akarjak a palyafutest megcsinalni a futopalya feltorese nelkul, mert ha egyszer feltorik, akkor annak vege..

 • User
  Dátum: 2019. január 1., 22:24
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Tudom,hogy irónia volt. De felhasználtam az alkalmat,ha már a beton szóbajött és elmagyaráztam a gyengébben informált olvasók számára hogy mi a különbség.