Felhívás!

A Sepsi is ellenfélre vár

A Sepsi is ellenfélre vár Kovászna megye

Az Európai Labdarúgó-szövetség a sok-sok résztvevő és az összetett lebonyolítási rendszer miatt két napra tervezte az Európa-kupák előselejtezőinek, valamint első és második fordulójának a kisorsolását.

Az Európa-Konferencialigában (KL) érdekelt Sepsi OSK számára szerdán lesz a selejtező második  fordulójának kisorsolása. A romániai csapatok az ország UEFA-értékpontjának köszönhetően kapcsolódnak be csak a második fordulóban. A magyar csapatok közül kettő játszik az első fordulóban, a Fehérvár az örmény Ararat Jerevánnal kezd saját pályán, a Puskás Akadémia a finn Inter Turkuval játszik idegenben, majd otthon is.

Érdekesség, hogy a Konferencia Ligában két azonos román melléknevű csapat van, az egyik a Sepsi OSK, a másik a Moldovai Köztársaságból való, és az első fordulóban az albán Partizanival játszik. Különbség viszont, hogy a moldáviaiaknál a  “Sfântu Gheorghe” a csapatnév, a település pedig Suruceni falu (FC Sfîntu Gheorghe Suruceni), míg a Sepsi OSK esetében a város román nevéről lenne szó. A két állam hivatalos nyelve a román. Igaz viszont, hogy Moldáviában inkább az “î” betűt használják, nem az  “â” betűt, a két név tehát Sfîntu, illetve Sfântu. Gyakori rövidítés esetén (Sf. Gheorghe) teljes az azonosság.

(bl)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.