Felhívás!

A „robbanás” még hátravan

A „robbanás” még hátravan Kovászna megye

Elfogadhatatlannak tartja a Sanitas Szakszervezeti Szövetség, hogy a minisztérium nem törődik a koronavírus-járvány frontvonalában harcoló egészségügyi személyzet védelmével.

A járványnak legjobban kitett egészségügyi személyzet az állam irányából, de a lakosság részéről sem kapja meg az őt megillető figyelmet és tiszteletet – állítja Vasile Neagovici. A Sanitas Kovászna megyei elnökének „erős fenntartásai” vannak a lakosság jóhiszeműségét illetően.

– Dehogy mondta meg mindenki a határon, hogy honnan jön! Nagyon is jól tudták, hogy a hatóságok semmit sem tudnak leellenőrizni, és azt nyilatkoztak, ami eszükbe jutott. Ezért nemcsak azokat az orvosokat, asszisztenseket, kisegítő személyzetet kellene ellátni védőfelszereléssel, és kellene periodikus tesztelést végezni körükben, akik közvetlenül a vírusfertőzöttekkel dolgoznak – persze elsősorban ezeket –, hanem kötelező módon mindenkit a mentőszolgálattól és a sürgősségi osztályról, de a többieket is, hiszen aki a sárga vagy piros zónából hazajött, és egyébbel betegszik meg, az nagyon könnyen vírushordozó is lehet – mondja Neagovici.

Meglátása szerint nem rossz az, amit a hatóságok tesznek, csak „nem elégséges, és háromhetes késésben vannak”. Úgy véli, korábban le kellett volna zárni a határokat, és akkor nem jutunk ide, ahol most vagyunk.

– A történetnek egyáltalán nincs vége. A veszély elől hazaözönlő tömegek „hatásai”, amelyeknek igen nagy hányada elkerülte a karantént, vagy egyszerűen semmibe veszi a lakhelyi elkülönítés szabályait, még ezt követően mutatkoznak meg. Sajnos jó esély van arra – ez a magánvéleményem, nem hivatalos álláspont –, hogy legtöbb két héten belül a betegek száma meghaladja az egészségügyi intézmények kapacitását – mondta Vasile Neagovici.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. március 24., 8:58
  ÉRTÉKELÉS: 13

  És mindemellett érthetetlen hogy semmi tesztelés nélkül elbocsajtanak annyi beteget a kórházból… Hihetetlen felelőtlenség. Nem beszélve arról hogy a dr. No által megvizsgált személyeket azon kívül h nyilvántartásba vették semmi ovintezkedes nincs. Ugyanúgy mehetnek a munkahelyukre, bárhova. Mi ez? Szándékos vírus terjesztés?

 • User
  Dátum: 2020. március 24., 20:21
  ÉRTÉKELÉS: 5

  Totál káosz van . Nem mondom honnan ,egy külföldröl érkezett hepatitiszest akit a terminálban sem vizsgáltak meg és egy hete itthon van, majd négyórai telefonálgatás után méltóztattak elszálitani a kórházba. Senki, de senki fel nem vette a telefont, sem a megyei kórháznál, sem az egészségügyi igazgatóságnál, sem a fertözön. végül a 112-öt kellet hivni,hogy valahogy meglehessen értetni, hogy fertözö betegröl van szó. Akkor miröl is beszélünk tulajdonképpen, megelözésröl meg miegymás.Humbug az egéssz.