Felhívás!

A pártonkívülieké a jövő?

A pártonkívülieké a jövő? Kovászna megye

Baróton a polgármesteri hivatal folyosóján kifüggesztve tanulmányozhatóak azok a dossziék, melyek a helyhatósági választásra jelentkező polgármester- és tanácsosjelöltek nevét, illetve az őket támogatók névsorát tartalmazzák.

A polgármesteri tisztségre Derzsi Sámuel függetlenként, Lázár-Kiss Barna András jelenlegi polgármester a Romániai Magyar Demokrata Szövetség színeiben, Bán István függetlenként, Benedek János függetlenként és Nagy István ugyancsak függetlenként jelentkezett. Öt jelölt, akik közül négyen függetlenként méretkeznek meg. A függetlenség a tanácsosok körében is dívik. Nagy István tanácsosnak is jelentkezett ugyancsak függetlenként, hasonlóképpen Bán István is, de független tanácsosi tisztséget töltene be Zsombori Csaba, Berszán Miklós Loránd, Szakáts Attila és Smântână Romeo Titi is. Ha valaki a pártok tanácsosjelöltjeit kedvelné jobban, válogathat az Erdélyi Magyar Szövetség (listavezető: Asztalos Attila Lajos), a Liberálisok és Demokraták Szövetségének jelöltjei (listavezető: Breahnă Dorel Alexandru), valamint az RMDSZ jelöltjei (listavezető: Lázár-Kiss Barna András) közül. Szekeres Elek a Nemzeti Liberális Párt színeiben jelentkezett tanácsosnak.

Erdővidék községei közül Bölönben és Nagyajtán van nagyobb érdeklődés a polgármesteri székért. Sikó Imre jelenlegi bölöni polgármester az RMDSZ színében indul újabb mandátumért, rajta kívül Bíró Barna Gyula (Erdélyi Magyar Szövetség – EMSZ) és Ghiță Marius Cristian (Népi Mozgalom Pártja – PMP)is jelentkezett a tisztségre. Teljes tanácsosi listát négy párt – az RMDSZ, az EMSZ, a Roma Párt és a Pro Romania Párt állított össze, Kátai Sándor az ALDE nevében jelentkezik tanácsosnak, ezenkívül részleges listája van a Szociáldemokrata Pártnak (PSD) és a Népi Mozgalom Pártjának (PMP). Drăgan Alexe cigányvajda függetlenként jelentkezett tanácsosnak.

Nagyajtán Bihari Edömér (RMDSZ) jelenlegi elöljáró mellett Molnos Zoltán indul még függetlenként a polgármesteri tisztségért, továbbá Berszán Mihály (ALDE) és Gyárfás Éva (EMSZ) is jelentkezett. Teljes tanácsosi listát Nagyajtán csak az RMDSZ nyújtott be, az EMSZ, az ALDE, valamint a Nemzeti Liberális Párt töredék tanácsosi listával jelentkezett.

Vagyason Sütő Levente Lehel jelenlegi polgármester nem jelentkezett újabb mandátumra, így Imets Lajos (RMDSZ) és Farkas Ferenc (EMSZ) között dől el a harc. Tanácsosi listája az RMDSZ-nek és az EMSZ-nek van, Papuc Levente Constantin, Borbáth Tibor és Sütő Levente Lehel független tanácsosnak jelentkeztek. Egy meg nem erősített hír szerint Borbáth visszalépett.

Bardocon Balázsi Dénes jelenlegi polgármesternek (RMDSZ) nem lesz kihívója, tanácsosi listát az RMDSZ és az EMSZ nyújtott be 19, illetve 6 jelölttel.

Baconban Simon András jelenlegi polgármester (RMDSZ) a függetlenként induló Veres Zsolttal méretkezik meg, tanácsosjelöltek az RMDSZ, valamint az EMSZ listáján vannak. Utóbbi nem teljes lista, vagyis kevesebb jelölt van, mint ahány tisztség vár betöltésre.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. augusztus 23., 10:37
    ÉRTÉKELÉS: 2

    Sajnos egyetlen állami intézményt sem lehet párton kívül vezetni! 😭
    Magánéknál meg, hogy jobban menjen dolguk szükséges ” szponzorizálni” a nagyokat!😉😎😎😎