Felhívás!

A Mesterséfek bizonyítottak

A Mesterséfek bizonyítottak Kovászna megye

A néptáncegyüttesek fellépésein köszönhetően már pénteken felpezsdült az élet Sepsiszentgyörgyön, az édes ízek fesztiválján, a hangulat a szombati kürtős-sütőversenyen fokozódott, vasárnap pedig a kürtőskalács mellett a palacsinta is főszerepet kapott.

A vasárnapot a kézdivásárhelyi Tanulók Klubja fúvószenekarának dallamaira indították a szervezők, ezt követően a szakmai zsűri a legjobb palacsintasütő borvizet és a legfinomabb borvizes palacsintát kereste, illetve a kreatív kürtőskalácskészítő-verseny is ezen a napon zajlott.

A Kreatív kürtőskalács címet a zsűri az IndiVino csapatának ítélte, a szakavatott kóstolók az említett csapat százéves mandulás kürtőskalácsát találta a legkreatívabbnak. A legjobb palacsintasütő borvíz címet a csatószegi borvíz nyerte el.

A palacsintasütő versenyen a zsűri tagjai a tálalást, a tészta állagát, az ízvilágot vették leginkább figyelembe: az első díjat a Váradi József Általános Iskola Mesterséfek nevű csapata érdemelte.
– A másodikosokkal (Kisséfekkel), illetve a hetedikesekkel (Mesterséfekkel) jöttünk a versenyre. Nagyon büszke vagyok mindkét csapatra. A nagyobbakkal már négy éve járunk versenyekre. Az édesanyámtól tanult hagyományos receptet követtük. A palacsintatésztába egy kanál zsírt tettünk, így egyáltalán nem kellett olaj a tepsibe. Mindkét csapatnak ugyanabból az alapanyagból készült a palacsintatésztája, ám a nagyobbak vékonyabbra sütötték a palacsintát, illetve különleges banánkrémmel töltötték. A mikóújfalusi Bedő-borvizet használtuk – magyarázta Bedő Magdolna pedagógus.

Gratulálunk a Mesterséfek csapatnak: Szabó Zenkőnek, Bartha Zsófiának, Tunyogi Borókának, Kádár Johannának és Konnát Hannának!

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.