Felhívás!

A megyei kórház a fertőzötteké

Szerda déli állás szerint a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórházban a bizonyítottan koronavírusos beutaltak száma 24 volt – közülük 5 orvos –, még vártak 15 betegnek a teszteredményére. Utóbbiak közül egyet kritikus állapotban az intenzív osztályon kezelnek, lélegeztetőre van kapcsolva egy pozitívan tesztelt és egy Covid19-fertőzéssel gyanúsított személy. Kedden egy szívproblémáktól is szenvedő koronavírusos beteg elhalálozott, egy gyógyult pácienst hazaengedtek – számolt be András-Nagy Róbert kórházmenedzser a sajtónak.

A menedzser kitért arra is, hogy a keddi miniszteri rendelet nyomán immár harmadik elképzelés alapján kell átszervezni a kórházat, és azt két napon belül abban a formában működtetni is: Szentgyörgyön elsősorban a Kovászna megyei fertőzött betegek ellátására rendezkednek be, az egyéb sürgősségi eseteket, azok súlyosságának függvényében Kézdivásárhelyre, illetve Brassóba irányítják, míg onnan fogadják majd azokat a személyeket, akik koronavírusosak vagy vélhetően azok, de sebészeti ellátást is igényelnek. Számukra külön helyiséget és személyzetet kell biztosítani. A szülni készülő, vírusmentes kismamákat Kézdivásárhelyen látják el, ha koraszülés várható, és a baba súlya 1400 g alatt van, akkor – mint „békeidőben” – Brassóba küldik a pácienst.

A megyei kórház védőfelszerelések tekintetében is számít a folyamatos ellátásra, közvetlenül a sajtótájékoztató előtt informálták arról is, honnan szerezheti be ezeket. Az csak a betegek javát szolgálja, ha a járványhelyzetben integrált megoldásokra törekednek, közös erővel rugalmasabban lehet megoldani a felmerülő gondokat, vélekedett a kórházigazgató, aki mindemellett nehezményezi, hogy kész tények elé állítják. Az együttműködés technikai feltételeiről folyamatosan egyeztetnek a Brassó és Kovászna megyei közegészségügyi igazgatóságok.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.