Hirdetés
Hirdetés

A matek a legnépszerűbb

Miután januárban kiforrott az oktatói gárda, a tavalyi év végén – hosszas vegetálás után – intézményépítésbe fogó megyei tehetséggondozó központ felvételt hirdetett. Százhatvanhárom 5–11.-es diák nyújtotta be kérelmét, hogy részt vehessen a különböző profilú csoportokban folyó délutáni oktatáson, legtöbben matematikából bizonyítottak eddig.

A tanfelügyelőség honlapján közzétett lista szerint 83 diák szeretne matematikából még jobb lenni, 13-an jelentkeztek informatika csoportba, 20-an biológiára, 3-an kémiára, angol nyelvi csoportba 18-an, németbe 9-en, románra magyar tagozatról 8-an, magyar nyelvi és irodalmi csoportba pedig ketten. Az biztos, hogy ez utóbbi nem indul, nemcsak mert kevés az igénylő, hanem mert tanár sem jelentkezett, de a román tagozatról jelentkező egyetlen diáknak sem indulhat külön anyanyelvi csoport.

Hirdetés
Hirdetés

Holnap, azaz február 19-én mindenki átesik egy tantárgyi ismereteket számon kérő teszten, majd egy másik, motivációt és kreativitást vizsgálón is, ennek is a függvénye, hogy végül hány és milyen csoportban kezdődik meg a heti hatórás oktatás, melynek helyszíne egyelőre a Székely Mikó Kollégium lesz (ahol a vizsgáztatás is zajlik). Csütörtökön függesztik ki az eredményeket (illetve közlik a tanfelügyelőség honlapján), hétvégéig pedig elkészül a csoportok órarendje is a tanárok és diákok közös megegyezése alapján. A gyakorlati munka május végéig tart.

„Mindenki várakozással tekint a jövőbe, amennyiben lesz érdeklődés, a későbbiekben akár több csoportban, de más városokban is intézményesen segítenék a kiváló tehetségeket” – mondta Kiss Imre főtanfelügyelő.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük