Felhívás!

A legfontosabb tőke

A legfontosabb tőke Kovászna megye

Szombaton ismét díjazta tevékeny önkénteseit a Kovászna Megyei Vöröskereszt, mint ahogy 2010-től fogva minden évben elismeri az áldozatos munkájukat.

A Művész Moziban szombaton megtartott díjátadó gálán Opra Szende Zsófia, az önkéntesek koordinátora köszöntötte a megjelent fiatalokat, akik „fontos részeivé váltak a szervezet életének”.

Valamit jól csinálnak a vöröskeresztnél, mert egyre többen kapcsolódnak be a segélyszervezet munkájába: ha 2015-ben 6235 órában tevékenykedtek a közért, 2018-ban már kétszer ennyit dolgoztak a szentgyörgyi önkéntesek, ráadásul 1400 órát a tavaly bekapcsolódó kovásznai fiatalok. Jelenleg mintegy 100 tevékeny, többnyire diák önkéntes része a szervezetnek.

Közülük is a legtevékenyebbnek két testvér bizonyult, a Mihai Viteazul Kollégium diákjai: „az év önkéntese” címet elnyerő, illetve arany és ezüst oklevéllel jutalmazott Molnár Lajos és Molnár Róbert, akik 392–384 órát dolgoztak a különböző gyermekprogramokon, kreatív rendezvényeken, elsősegélynyújtó megmozdulásokon, katasztrófavédelmi és elsősegélynyújtásra felkészítő táborokban. Harmadik helyezett Crintea Daniela (357 óra) lett.

A kovásznai tagszervezetből Andrei Adriana Roxana (222 óra) leendő asszisztenst, valamint a Kőrösi Csoma Sándor Líceum két diákját, Costea Georgiant (165) és Tiba Brianát (121) emelték ki.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.