Felhívás!

A kutyák nem nyaralnak

A kutyák nem nyaralnak Kovászna megye

Az idei esztendő sem kivétel, július közepétől jelentősen megcsappant a kutya-örökbefogadások száma, a szépmezői kutyamenhely munkatársai már számítottak erre, és készültek rá – derült ki érdeklődésünkre.

A szépmezői kutyamenhelyen átlagosan, havonta 21–22 kutyát szoktak örökbe adni, kivétel a július közepétől augusztus végéig tartó periódus, amikor felére csökken az örökbefogadások száma. A magyarázat egyszerű, a szolgáltatást igénylők többsége szabadságát tölti, így eszébe sem jut az ebek örökbefogadása. Az utcán kóborló kutyák száma viszont ebben az időszakban sem csökken, így a menhely vezetőségének idejében fel kell készülnie az esetleges vészhelyzetekre, ilyenkor fenn tartanak pár üres helyet a támadó, agresszív kóbor kutyák számára – derült ki.

Jelenleg a menhelyen több mint százötven eb vár örökbefogadóra, a menhely honlapján, Facebook-oldalán lehet kiválasztani őket, illetve egyeztetés után a helyszínen tett látogatáskor is lefoglalhatják az érdeklődők a szívüket elnyerő kedvenceket.

Máthé László, a menhelyet adminisztráló Tega Rt. igazgatója arról is beszámolt lapunknak, hogy júliusban két szombaton ivartalanítottak bérmentve: az előjegyzések alapján ötven ebet sikerült sterilizálni a sepsiszentgyörgyi önkormányzathoz tartozó településekről. A program folytatódik. A szervezők időben jelzik majd az időpontokat, és az érdeklődők kérhetnek előjegyzést. Az ivartalanítás ingyenes, mi több, ha valakinek nincs lehetősége az eb szállítására, akkor a menhely besegít abba – részletezte Máthé. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.