Felhívás!

Terebélyes már a családfa

Terebélyes már a családfa Kovászna megye

Szombaton tartották az egerpataki Márk családok nyolcadik találkozóját Barátoson. Az eseményre Európa egészen északi tájairól is érkeztek Márk-leszármazottak, sok új taggal bővült a csapat.

Szombaton délelőtt a barátosi református templomban kezdődött meg a Márk család immár nyolcadik találkozója, ahol Szőcs Endre lelkipásztor mondott áhítatot. Az istentiszteletet követően elkészítették a csoportképeket, majd átvonultak a helyi kultúrotthonba, ahol a nap további része zajlott.

Egerpataki Márk Zsuzsanna szervező nyitóbeszédében kiemelte, kettős jubileumot ünnepel a család, hiszen idén volt a 430. évfordulója a család Nemesi Adománylevelének, valamint pontosan 10 évvel ezelőtt kezdte el megszervezni a találkozókat. A beszédét követően köszöntötte az új rokonokat. Idén mintegy 105-en vettek részt a találkozón, voltak Svédországból, de Magyarországról is több leszármazott érkezett.

Az ünnepség könyvbemutatóval folytatódott, a résztvevők megismerhették Egerpataki Márk Zsuzsanna Emese Tűzleány című művét, amelyet T. Márk Judit mutatott be, majd Egerpataki Márk Zsófia szavalta el Wass Albert Üzenet haza című költeményét. Azután már csak az ebéd és a kellemes együttlét maradt hátra, valamint az új családfa elkészítése, amely most már 17,5 méterre terebélyesedett, illetve ezer tagot számlál.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.