Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A hétvégén is volt dolguk a háromszéki rendőröknek

A hétvégén is volt dolguk a háromszéki rendőröknek Kovászna megye

Több balesethez is ki kellett vonulniuk, és erősen ittas sofőrt is elcsíptek a háromszéki közlekedési rendőrök a hétvégén. Volt, aki quaddal borult fel, más szabálytalan előzéssel okozott több autót is érintő ütközést.

Egy 22 éves férfi, miközben autójával a 11-es országúton, Uzon területén haladt szombat reggel, áthajtott a menetirányával ellentétes sávba, és ütközött egy 24 éves férfi által vezetett furgonnal. A baleset nyomán mindkét jármű egy-egy utasa sérült meg, mindketten 29 éves férfiak, akiket kórházba szállítottak orvosi ellátásra. A helyszíni alkoholteszt alapján egyik járművezető sem fogyasztott szeszes italt. A rendőrök gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt állítottak össze bűnügyi dossziét az ügyben.

Ugyanaznap délután a közlekedési rendőrök rutinellenőrzés céljából állítottak meg egy járművet a 18-as községi úton, Lécfalva területén. Az 53 éves autóvezetőt megszondáztatták, leheletéből 1,18 mg/l alkoholszintet mutatott ki a szonda, majd a kórházba kísérték vérvételre. A vizsgálatok során kiderült, hogy a férfinek semmilyen kategóriájú járműre nincs jogosítványa. A sofőrt 24 órára őrizetbe vették, és ittas-, illetve járművezetői engedély nélküli vezetés miatt indítottak eljárást ellene.

Szintén szombaton, a koraesti órákban egy 24 éves férfi egy quaddal haladt a 33-as községi úton, Illyefalva területén, amikoris egy kereszteződésben elvesztette uralmát a jármű fölött és a földre zuhant. Az esés nyomán a fiatalembert megsérült, kórházba kellett szállítani orvosi kivizsgálásra. Leheletéből 0,49 mg/l alkoholszintet mértek, így a kórházban vért is vettek tőle az ittasság mértékének pontos megállapítása érdekében. A rendőrök megállapították, hogy a férfi nem rendelkezik jogosítvánnyal semmilyen típusú járműre, a quad pedig nincs forgalomba íratva. Az ügyben gondatlanságból elkövetett testi sértés, alkoholos befolyásoltság alatt való járművezetés, forgalomba be nem íratott jármű vezetése és gépjárművezetői engedély nélküli vezetés gyanújával indult bűnügyi eljárás.

Vasárnap este egy, a 11-es országúton, Dálnok közelében történt közúti balesethez riasztották a rendőröket. Egy 70 éves autóvezető, Bákó irányából Brassó felé tartva, egy teherautó előzésébe kezdett – egy olyan szakaszon, ahol tilos ez a manőver – és nekiment két, a szembejövő sávban szabályosan közlekedő személygépkocsinak. Az ütközés nyomán az egyik személygépkocsi a teherautónak csapódott. A balesetben a szabálytalanul előző férfi és egyik utasa sérült meg, orvosi ellátás céljából kórházba szállították őket. A balesetben érintett egyik jármű sofőrje sem fogyasztott alkoholt. Az ügyben gondatlanságból elkövetett testi sértés vádjával indult bűnügyi kivizsgálás.

Fotó: Pinti Attila

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük