Felhívás!

A héten 267 tanintézmény működik zöld forgatókönyv szerint Háromszéken

A héten 267 tanintézmény működik zöld forgatókönyv szerint Háromszéken Kovászna megye

A május 24-28. közötti időszakban 267 oktatási intézmény működhet az 1-es (zöld) forgatókönyv szerint Kovászna megyében, míg a 2-es (sárga) forgatókönyvet 36 iskolában kell alkalmazni – közölte a tanfelügyelőség.

A megyei vészhelyzeti bizottság múlt pénteki határozatának értelmében, a héten sárga forgatókönyv lesz érvényben Bereck, Esztelnek, Kézdialmás, Mikóújfalu, Nagyajta, Sepsibükszád, Sepsikőröspatak és Zabola iskoláiban, mivel ezeken a településeken a koronavírus fertőzöttségi ráta meghaladja az egy ezreléket.

Kovászna megyében az elmúlt hetekben folyamatosan csökkent a sárga forgatókönyv szerint működő tanintézmények száma, múlt héten még 73 iskola volt ebben a helyzetben.

A megye 303 oktatási intézményének besorolását ITT lehet tanulmányozni.

Az elmúlt 14 napban regisztrált új fertőzések számának függvényében a tanintézményekre a következő forgatókönyvek érvényesek:

  • 1-es (zöld) forgatókönyv: amennyiben a fertőzöttségi ráta 1 ezrelék alatt van, minden tanuló az osztályban való fizikai jelenléttel tanul;
  • 2-es (sárga) forgatókönyv: amennyiben a fertőzöttségű ráta meghaladja az 1 ezreléket, de a településen nem rendeltek el vesztegzárat, az óvodások és elemi iskolások, a különleges oktatási igényű gyerekek, valamint a vizsga előtt álló, végzős osztályok az osztályban való fizikai jelenléttel tanulnak, a többiek online oktatásra térnek át.
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.