Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A helyi önkormányzatnak kell telekkönyveztetni az országutat

A helyi önkormányzatnak kell telekkönyveztetni az országutat Kovászna megye

A helyi önkormányzatoknak kell telekkönyveztetni az országutak azon szakaszait, amelyen kerékpárutat létesítenének, tudtuk meg egyebek mellett Kézdivásárhely önkormányzati képviselő-testületének keddi ülésén.

Hirdetés
Hirdetés

Bokor Tibor, a céhes város polgármestere év elején több, az Országos Helyreállítási Alaphoz (PNRR) benyújtott és kedvező elbírálásban részesült pályázat megvalósítására írt alá támogatási szerződést, ezek közül kettő bicikliutak létesítését célozza. „Két pályázat bicikliutak létesítésére vonatkozik, pontosabban a Kézdivásárhely és a sárfalvi letérő közötti, illetve a metropoliszövezeten belül Szentkatolnával közösen megpályázott, a két települést összekötő bicikliutakét”, osztotta meg akkor lapunkkal az elöljáró, hozzátéve, előbbit egy következő lépésben egészen Nyujtód végéig folytatnák.

A keddi tanácsülésen a 11-es jelzésű országút biztonsági övezetének a Sárfalva felé vezető kerékpárút építése céljából történő ideiglenes átvételéről szóló tanácshatározat módosítását megelőzően az elöljáró megjegyezte, van egy elengedhetetlen feltétele annak, hogy hozzáláthassanak a terv megvalósításához.

„Ahhoz, hogy az országos útügyi hatóság jóváhagyását adja a beruházásra, a nemzeti utat az említett szakaszon a saját költségvetésünkből kell telekkönyvezzük. Tekintettel arra, hogy fontosnak tartom a kerékpárút megépítését, javasolom, hogy akarva-akaratlanul telekkönyvezzük a nemzeti utat. Ez Románia…” – vonta le a következtetést az elöljáró.

A Sárfalva felé vezető bicikliút létesítése egymillió lej körüli összeget kóstál.

Fotó: Szilveszter Szabolcs / Facebook

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások