Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Emlékünnep és Retro Piknik a múzeumban

Emlékünnep és Retro Piknik a múzeumban Kultúra

Szombaton, május 20-án a csernátoni Haszmann Pál Múzeum fennállásának 50. évfordulója alkalmából retróautó-kiállítással egyekötött emlékünnepséget rendeznek a kulturális intézmény udvarán.

Hirdetés
Hirdetés

A Felsőháromszéki Ifjúsági Fúvószenekar 15 órai nyitókoncertjét 15.30-tólköszöntők, ünnepi beszédek követik: Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke mellett Vargha Mihály, a Székely Nemzeti Múzeum igazgatója, dr. Bereczki Ibolya, a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum ágazati feladatokért felelős főigazgató-helyettese, Ötvös Koppány Bulcsú, a Maros Megyei Múzeum igazgatója szól a jelenlévőkhöz, majd Dimény-Haszmann Orsolya muzeológus házigazdaként megnyitja a Haszmann Pál Múzeum megújított intézménytörténeti kiállítását.

Az emlékünnepet a Felsőháromszéki Ifjúsági Fúvószenekar koncertje foglalja keretbe

Ezt követőenVirág Ágota Okkal teremtve című szabadtéri fotókiállításátnyitja meg Kátai Jocó fotóművész és Dimény H. Árpád költő, majda baróti Bujka Énekegyüttes és a kézdivásárhelyi Finom zenekar népzenekoncertjét hallgathatják meg az érdeklődők, őket aKocsis Hunor és Fákó Alpár által irányítottcsernátoni Szakajtó gyermek néptáncegyüttes váltja a színpadon.Majd Dimény-Haszmann Orsolya megnyitja a bútorfestő, nemezelő és tojásíró Szakkörök kiállítását, az emlékünnepség a Felsőháromszéki Ifjúsági Fúvószenekar zárókoncertjével ér véget.

A rendezvény ideje alatt retróautó-kiállítás tekinthető meg a múzeumkertben. A Retromobil Club Románia Kovászna megyei fiókja által szervezett Retro Piknik résztvevői 13 órakor gyülekeznek a múzeumudvaron, ahol a közönség 19 óráig megcsodálhatja az ország minden tájáról érkező régi autókat. Az említettek mellett az érdeklődők mindvégig kézműves műhelyekben alkothatnak.

Fotó: Dimény-Haszmann Árpád

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2023. május 18., 13:10
    ÉRTÉKELÉS: 4

    És az önkormányzat? Az elmúlt 50 évben sokat és sokan segítették a múzeum munkáját az önkormányzat részéről. Legalább megemlíteni vagy a felszólalók közé meghívni a jelenlegi és a meg elő de nem aktív önkormányzati képviselőket, tisztségviselőket illett volna. Már csak azért is mert az igazgatónő helyi tanácsos. Egy nyugdíjas pedagógus, volt önkormányzati képviselő, a múzeum barátja.