Felhívás!

A hatóságok nem tudnak semmit?

A hatóságok nem tudnak semmit? Kovászna megye

Egy robbanásszerű hang okozott pánikot tegnap délelőtt Kovászna megyében, amit szabálytalan kondenzcsíkok látványa követett az égbolton. Ahogyan az lenni szokott, egyből elindult a találgatás a Facebookon, hogy mi történhetett. Egy biztosnak tűnő értesülés nyomán, miszerint felrobbant egy katonai helikopter Páké és Kovászna között, kiszálltunk a helyszínre.

Telefonon kerestük Kovászna és Barátos elöljáróit, ám Gyerő József polgármester nem tudott semmi konkrétummal szolgálni. „Mi is hallottuk a polgármesteri hivatalban a robbanást, de nem tudunk ennél többet, nem értesített minket egyik hatóság sem” – mondta. Barátos község első embere, Tánczos Szabolcs is csak annyit tudott mondani, hogy ő is hallotta a hangot, azonban robbanásról nem tud.

Amire odaértünk, Pákéban csend és nyugalom honolt, hiába kerestük a robbanás nyomait a határban, csupán legelésző tehenekre bukkantunk. Amikor a templom melletti utcában elhaladt mellettünk egy, a belügyminisztériumhoz tartozó autó, követni kezdtük, hátha „nyomra vezet”. De nem vezetett, hanem megállt, a benne ülő két rendőr pedig kérdéseinkre elmondta, ők sem tudnak többet az esetről, valószínűleg a román légierő gyakorlatozott, csupán hangrobbanásnak lehettünk fültanúi.

Egy pákéi járókelő megerősítette, a településen nagy volt az ijedtség a hang hallatán, megremegtek a házak, ablakok, de az okát, hogy felrobbant volna egy repülőgép, ők is csak a Facebookon olvasták. Az általunk jelzett rendőrautón kívül ő sem látott semmilyen más hatósági járművet, csupán kíváncsi fiatalok jártak arra, akik állítólag füstöt is láttak. Mi nem.

A megyei rendőrség szóvivője, Radu Stroe a sajtónak azt nyilatkozta, a rendőrség a helyszíni ellenőrzés során nem talált semmiféle balesetre utaló nyomot, és bejelentés sem érkezett hozzájuk erre vonatkozóan, a zaj okát nem sikerült megfejteniük. Az viszont felettébb furcsa, hogy sem a prefektúra, sem a megyei katonai központ sem tudott (akart?) magyarázattal szolgálni arra vonatkozóan, mi okozta a nagy erejű (hang)robbanást, ami Csíkszeredáig is elhallatszott.

A védelmi minisztérium késő délután közölte, Kovászna megye fölött egy F16-os vadászgép gyakorlatozott, amely átlépte a hangsebességet és ezzel hangrobbanást okozott.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. november 26., 7:34
  ÉRTÉKELÉS: 3

  Mint már írtam a “csíktól” /repülőtől sokkal távolabb újabb csík keletkezett és az robbant 2×!!!!5 perc időközzel! Garantáltan kilőtt valamit!😤

 • User
  Dátum: 2020. november 26., 10:41
  ÉRTÉKELÉS: 3

  Az orosz hirforrasok szerint (Sputnik Romania) ,a Krim felsziget kozeleben (es itt a cikk megemliti Romaniat ) az amerikaiak hosszutavu raketakat telepitettek es ezekkel gyakorlatoztak. M 142 HIMARS raketakrol van szo. A cikkben tovabb egy magasrangu orosz tiszt nyilatkozza, hogy : ” Oroszorszagot csoppet sem lepi meg, es nem ijeszti meg a roman -amerikai hadgyakorlat, hiszen oroszorszagnak van ellenszere ezekre a raketakra.”

 • User
  Dátum: 2020. november 26., 15:08
  ÉRTÉKELÉS: 7

  A hatóság hazudik, ha azt állítja, hogy EGY F16-os vadászgép gyakorlatozott. Még a robbanást követőleg is érkezett kettő!!! Összesen három egymástól távoli kondenzcsíkot fényképeztünk!!!