Felhívás!

A HÁRIT még több alkalmas fiatalt szeretne az önkormányzatokba

A HÁRIT még több alkalmas fiatalt szeretne az önkormányzatokba Kovászna megye

Alkalmas fiatalokat, alkalmas feladatokra szlogennel vág neki a Háromszéki Ifjúsági Tanács a 2020-as önkormányzati választásoknak. A 2012-ben indított Száz fiatalt az önkormányzatokba kezdeményezés folytatásaként, idén kibővítve, új célokat megfogalmazva, felkészült fiatalokat szeretne az önkormányzatokba állítani a HÁRIT.

„A fiatal önkormányzati képviselők munkájával három fontos alappillérre szeretnénk építeni az elkövetkező négy évben: az első a családalapítás, a második az otthon, az otthonteremtés, a harmadik pedig a munka. Mi abban hiszünk, ha ezt a három programpontot a fiatal önkormányzati képviselőink követni fogják, akkor ez tulajdonképpen a fiatalok itthon maradásához, családalapításához és munkavállalásához vezetni” – hangsúlyozta Kelemen Szilárd Péter, a HÁRIT elnöke. Hozzátette: „Hiszünk abban, hogy fiataljaink között lesz olyan jelölt, aki megfelel alpolgármesteri feladatokra is, illetve lesznek olyan fiatalok, akik akár községmenedzserként vagy polgármesteri tanácsadóként fogják segíteni a települések vezetőinek a munkáját. Meggyőződésünk, hogy szükség van a fiatalok lendületére az önkormányzatokba.”

Olteán Csongor, a Magyar Ifjúsági Értekezlet elnöke példaértékűnek tartja a 2012-ben elindult, majd 2016-ban folyatott programot Háromszéken: „Külön büszkeség számunkra, hogy Kovászna megyében 2016-ban már több mint 65 önkormányzati képviselő volt, aki a HÁRIT javaslatára vállalt mandátumot.” Hozzátette, annak érdekében, hogy jelen legyenek a fiatalok minden olyan önkormányzatban, ahol RMDSZ többség van, a Szövetségi Képviselők Tanácsa (SZKT) is megerősítette, hogy bejutó helyet kell biztosítani legalább egy fiatalnak és egy nőnek. „A MIÉRT célja, hogy egyrészt minél több fiatalt helyzetbe hozzunk önkormányzati képviselőként. Úgy gondolom, hogy elérkeztünk arra a szintre, hogy az érdemi munkát is tudjuk ösztönözni, pont ezért modern és innovatív önkormányzatokat szeretnénk. Azt szeretnénk, hogy felzárkóztassuk hosszú távon az önkormányzatainkat az Agenda 30 kezdeményezéshez, amelynek célja a szegénység felszámolása és esélyegyenlőség megteremtése, az igazságügyi rendszerek visszaélésének a visszaszorítása”— mondta az elnök.

Vajna Ervin, a HÁRIT önkormányzati alelnöke elmondta: „Az alkalmas fiatalokat, alkalmas program abból fog állni, hogy felkeresünk minden ifjúsági egyesületet, ahol felhívjuk a fiatalok figyelmét az önkormányzati választások fontosságára és az elkövetkező négy évre. Az ifjúsági szervezetek jelölik ki azokat a fiatalokat, akiket a HÁRIT támogatásával szeretnének bejutó helyre jelölni az RMDSZ listáján.”

Önmagában fiatalnak lenni nem elegendő, hogy valaki önkormányzati képviselő legyen, hívta fel a figyelmet Grüman Róbert, az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének ügyvezető elnöke. Hozzátette: „Az önkormányzatiság egy adott felkészültséget követel, és bízom benne, hogy olyan fiatalok lesznek jelölve az önkormányzati tisztségre, akik hozzáadott értéket fognak képviselni a következő négy évben.” Grüman Róbert ugyanakkor nem ért egyet azzal a sztereotípiával miszerint a fiatalokat nem érdeklik a társadalmi változások. Meglátása szerint a fiatalok jelenlétét nemcsak a szavazáson való részvételben kell mérni, hiszen ők a legaktívabbak, amikor véleménynyilvánításról van szó, és a jelöltek feladata, hogy felhívják a figyelmet a szavazás fontosságára is: „Nekünk, fiatal politikusoknak, fiatal jelölteknek az a feladatunk, hogy felhívjuk a fiatalok figyelmét, hogy ezen a választáson való részvétel is legalább annyira fontos, mint a vélemény nyilvánítás a közösségi médiában.”

HÁRIT sajtóiroda

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások