Felhívás!

A diákok is inkább tanulnának

Sem a szülők, sem a diákok nem értenek egyet a meghosszabbított tavaszi vakációval, és bár reménytelennek látják, petíciókkal próbálnak változtatni a helyzeten.

Nem volt jó az online oktatás, de most azt gondolom, inkább az legyen, mint egyhónapos semmittevés – mondta Deák Annamária, aki online petíciót kezdeményezett a háromszéki szülők körében azért, hogy megváltoztassák a rendelkezést, és mégse legyen egyhónapos tavaszi szünet. Úgy véli, nehéz helyzetbe kerülnek a szülők, elsősorban azért, mert nagyon sokan kell magukra hagyják otthon, felügyelet nélkül a gyerekeiket, akik most így tanulni sem fognak, hanem unatkoznak egész nap, hiszen nem lesz semmilyen tevékenység négy héten át.

A szentgyörgyi szülők aláírásgyűjtése mellett országos szinten is zajlik hasonló kezdeményezés, a Nem kérünk meghosszabbított vakációt nevű petíciót mintegy tízezren írták alá eddig. Azt kérik benne, hogy töröljék a rendelkezést, és állítsák vissza a korábbi tanrendet, mivel semmi sem garantálja, hogy az új szabályok mellett sem nő majd az esetszám, illetve azt is kiemelik, hogy a nyári vakáció később kezdődne, ami túlterheli majd a diákokat.

Béres Norbert, a Kovászna Megyei Középiskolások Szövetségének (KOVAKÖ) elnöke megkeresésünkre elmondta, érthető a rendelkezés célja, hogy csökkenjen a fizikai találkozás, így fékezve a vírus terjedését. Ugyanakkor szerinte is a legkézenfekvőbb megoldás az online oktatás bevezetése lett volna erre az időszakra.

– A diákoknak így hátránya fog származni, kiesnek az oktatási ritmusból, elkényelmesednek, és ennek nem most van az ideje – fogalmazott. – Megpihenni és lazítani a nyári vakációban kéne, viszont az most a döntés alapján később fog kezdődni, és rövidebb ideig fog tartani. A tanulók, tanárok és szülők elégedetlenségét hallani mindenhol a határozat miatt, és ez teljességgel jogos. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.