Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Új teszt, új stressz

Új teszt, új stressz Kovászna megye

Hétfőn a román nyelvi vizsgával megkezdődik a nyolcadikosok próba-képességvizsgája, amelyet kedden, 30-án a matematika, szerdán pedig az anyanyelvi dolgozat megírása követ.

Hirdetés
Hirdetés

A diákoknak, az eddigiektől eltérően, nem fehér lapra kell megírniuk dolgozataikat, hanem egy tesztfüzetet kapnak, melyben a feladatok struktúrája is változott: az eddigieknél több a feleletválasztós, amelynél csak ikszelni kell, és amely miatt akár a kevesebb tudással, de több szerencsével rendelkezők is jobb pontszámot kaphatnak, mint a jó közepesek, akik esetleg rástresszelnek egy megoldásra – vélekednek egyes pedagógusok, tehát ez a teszt nem alkalmas a diákok tudásszintjének reális felmérésére. Több más hibalehetőség is van benne, de valamennyire a mintatesztekből ezek már ismerősek lehetnek, mindamellett fokozott figyelmet követelnek a dolgozatíróktól.

Kilenc órától kezdve két óra áll a tanulók rendelkezésére, hogy megírják a dolgozatukat, a kapott jegyet a diákok vagy szüleik írásbeli kérésére a naplóba is beírhatják. Kovászna megyében 76 iskolából összesen 1739 nyolcadikos fog próba-képességvizsgázni, az „éles”, országos felmérés pedig június 22-25. között zajlik. A próbaérettségin, amely e héten zajlott, 85%-os jelenlétet regisztráltak, a hiányzók közül 3-an koronavírusosak, heten pedig fertőzöttek kontaktszemélyei. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük