Hirdetés
Hirdetés

A Büdös-hegy Napja tizedszer

A Büdös-hegy Napja tizedszer Kovászna megye

Szombaton a Vinca Minor Egyesület tizedik alkalommal szervezte meg a Tanulj és szórakozz a Büdös-hegy napján! elnevezésű eseményt. Akárcsak az előző években is, az idén is a Csomád-hegycsoport és a Büdös-hegy természeti értékeire való figyelemfelhívás volt az esemény célja.

A civil szervezet által szervezett egész napos rendezvényt idén is a Bálványos Resort fogadta be, a szállodában alternatív tantárgyversenyeken, négy témában mérték fel a gyerekek tudását – tájékoztatott Hegyeli Botond, az egyesület munkatársa. A Tűzhányók bűvöletében vetélkedőt a zabolai Varga Éva tanárnő tartotta, a Tündérkerti vigadalom programszervezője Nagy Réka zágoni tanárnő volt. A Zöld Székelyföld Egyesület idén a Hangyasuli faj kvízzel volt jelen, míg Majos Andrea és Gaál Zsuzsa tanárnők Büdös-hegy Ki mit tud?-vetélkedőt tartottak.

Az ebédre a Vinca Minor lelkes önkéntes csapata több mint 450 szendviccsel és zsíros kenyérrel készült. Idén változás törtét a délutáni programokat illetően, azokat nem a szálloda szűkebb környezetében, hanem a Szent Anna-tónál szervezték meg, a Lázárfalvi Szent Anna Közbirtokosság, valamint a Pro Szent Anna Egyesület támogatásával. A medvék gyakori jelenléte miatt a helyszínt a Lázárfalvi Vihar Egyesület munkatársai biztosították.

Hirdetés
Hirdetés

A Nagy Csomád ikerkráterében Kövér Sándor vezetésével tájékozódási futást szerveztek, Szmolka Péter erdészeti túrán kalauzolta a kíváncsi gyerekeket. Zoltán Sándor, a László Kálmán Gombászegyesület munkatársa gombás túrát, míg Miklós Réka biológus faismereti túrát tartott. Tulit Zsombor vezetésével a Háromszéki Hegyimentő Szolgálat a hegyi túrázási és az elsősegély-nyújtási alapokat ismertette, bemutatták a tűzgyújtás és a erdei menedéképítés fortélyait is. A Lázárfalvi Közbirtokosság munkatársai a Mohos-tőzeglápba vezettek hasznos és érdekes túrát a résztvevő gyerekeknek. Az időjárás most is kegyes volt, bár a délutáni program elején rövid záporral ijesztett a lelkes csapatra, végül napsütésben zajlott valamennyi program, és az ezt követő díjátadó ünnepség.

Para Zoltán, a Vinca Minor Egyesület elnöke kifejtette: sikeres volt a rendezvény, melyen több mint 140 személy vett részt, ebből mintegy 100 diák. A résztvevő csapatok a megye 8 iskolájából, így Zágonból, Zaboláról, Torjáról, Bükszádról, Maksáról, Uzonból, valamint a megyeszékhelyi sportiskolából és a Gödri Ferenc-iskolából érkeztek. Ez is igazolja az esemény népszerűségét és sikerét, valamint a szervezőket arra ösztönzi, hogy 2020-ban ismét tető alá hozzák a rendezvényt.

Az egyesület elnöke ezúton is köszönetét tolmácsolja a rendezvény főtámogatójának, Sepsiszentgyörgy Municípium Polgármesteri Hivatalának, továbbá a Bálványos Resortnak, a Kovászna Megyei Művelődési Központnak, Kovászna Megyei Tanfelügyelőségnek, a Gecse Pékségnek, a Choco Pack Kft-nek, a programvezetőknek, kísérő tanároknak és valamennyi önkéntesnek, akik lehetővé tették az idei rendezvény sikeres lebonyolítását.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások