Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

500 diák már védett

Az egészségügyi miniszter átirata alapján folyik a felmérés az iskolákban arról, hogy hány diák igényli az Covid19 elleni oltást, nyilván szülői beleegyezéssel. A jövő hétre elkészülő kimutatás alapján aztán a Közegészségügyi Igazgatóság megszervezi az oltáskampányt.

Aki oltakozni szeretett volna, eddig is megtehette, hiszen a megyében minden városban működik legalább egy oltópont, ahol sorban állás és időveszteség nélkül lehet a védettséget jelentő vakcinát beadatni. Ennek ellenére most a tanintézmények is kérdőíves felmérést folytatnak az oltási hajlandóságról, és nemcsak a 12 éven felüli gyerme-kek, hanem a szülők is jelezhetik igényüket az oltásra. Ezt követően a közegészségügyi hivatal pontos beosztást készít arról, ki, hol kaphatja meg az oltást. Az elképzelések szerint ez a megfelelő személyzettel rendelkező iskolai rendelőkben történhet meg, illetve falvakon mobil oltópontokon – tudtuk meg Ágoston Lászlótól a Közegészségügyi Igazgatóság vezetőjétől. Erre később ismételten lehetőség lesz, folyamatosan a tanév folyamán. Az iskolákban a Pfizer/BioNTech által gyártott Spikevax és a Moderna gyártmánya, a Comyrnati (volt Moderna) vakcinák közül lehet választani.

Hirdetés
Hirdetés

A Közegészségügy adatai alapján a mai napig a megyében 76.783 koronavírus elleni vakcinát adtak be, ebben benne vannak az ismétlő oltások és az oltási kampány kezdetén más megyéből érkezettek vakcinái is. 33.439 személy számít védettnek kétszeri oltás alapján, 5332 szintén az, csak az egyadagos Johnson vakcinával szerezte meg a védettséget. Az oltottak közül 176-an 12–15 év közöttiek, 342-en pedig 16–18 év közötti diákok, további 95 még csak az első dózist kapta meg.

Jelen pillanatban a megyében 20 kiskorú van karanténban, négy tanárt tartanak számon koronavírusos fertőzöttséggel. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük