Hirdetés
Hirdetés

22 millió euró a tét

22 millió euró a tét Kovászna megye

Március 29-e a határideje annak a nem versenyalapú kiírásnak, amely révén a municípiumoknak tartalékolt alapból Sepsiszentgyörgy 22 millió lejt kíván lehívni a Regionális Operatív Program 4-es tengelyén benyújtott pályázataival. Az önkormányzat az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásának visszaszorítása érdekében tíz célt jelölt meg egy másik integrált pályázati csomagban, a most tárgyalt, a 3-as tengelyen benyújtott projekt pedig négy objektum megvalósítását irányozza elő, a városi tanács keddi ülésén ezeknek a megvalósíthatósági tanulmányairól szavaztak a tanácstagok.

Sztakics Éva alpolgármester a határozattervezetek megbeszélése előtt mentegetőzve mondta, a tervezők sokszor megkésnek a tervekkel, ezért a hivatal megfeszített munkája ellenére a tanácstagok asztalára is megkésve kerülnek a vonatkozó dokumentumok, mégis részükről megértést és konstruktív hozzáállást vár el, hogy ezeket a tanulmányokat operatívan továbbíthassák a pályázatíró cégnek, hogy az is haladjon a munkával.

A pályázat egy Csíki negyedi és egy szépmezői sportpálya és szintén Csíki negyedi park megvalósításának terveit tartalmazza, a 4-es tengely 3-as pályázati kiírása ugyanis hátrányos helyzetű közösségek fizikai, gazdasági és szociális fejlődéséhez nyújt támogatást. Az Őrkőn kiépítendő vízvezetékről, ami szintén e csomag része, majd egy következő tanácsülésen döntenek.

Hirdetés
Hirdetés

A Csíki negyedben meglévő sportpálya telkének egy részét a város korábban visszaszolgáltatta tulajdonosának, akitől később visszavásárolta, most a teljes 7940 négyzetméteres területen 1,9 millió lejes befektetéssel minifoci-, kosár- és röplabdapályát, játszóteret és kis zöldövezetet alakítana ki, illetve fitneszgépeket szerelne fel.
A Gödri Ferenc-iskola melletti területet 2 millió lejből kis parkká változtatná az önkormányzat (98 %-át finanszírozná a pályázati pénzből), ott is játszótér lenne, öntözőberendezéssel ellátott zöldövezet, a Gábor Áron- és Nicolae Bălcescu-mellszobrokat pedig hátrébb költöztetnék, hogy jobban érvényesüljenek
Ugyanakkor Szépmezőn, a tömbházak mögött is új életre keltenék a valamikori sportpályát, amelynek egy része most az ipari parkhoz tartozik, de a terület megmaradt kétharmadán, (6094 m²) minifoci- és kosárpályát létesítenének, ping­pong­asztalokat helyeznének el, mindezt éjszakai megvilágítással, videokamerás felügyelettel kiegészítve.

A tanácstagok zöld utat adtak a tanulmányoknak. Ugyanakkor jóváhagyták a napirenden szereplő másik két tervezetet is, amelyekből az egyik a Városi Sportklubbal a stadion jobb működtetése érdekében kötött társulási szerződésben egy hibát igazított ki, de tartalmazza az OSK-val kötött szerződés meghosszabbítását is 2021 június 30-ig, a másik pedig az ipari park területén levő három terület megosztásáról szólt, amelyet a beköltöző, bérlő cégek kérésére kell elvégezni, hogy megkezdhessék a munkát.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük