Felhívás!

156 ezer új részvény

Másfélmillió lejjel emelték a szabadidős létesítmények működtetésére létrehozott Sepsi Rekreatív részvénytársaság törzstőkéjét, hogy biztosítva legyen a cég tevékenységéhez szükséges költségek fedezése.

A Sepsi Rekreatív Rt. 2015 végén jött létre az önkormányzat és az Urban-Locato Kft. társulása révén azzal a szándékkal, hogy a város tulajdonában lévő sport- és szabadidős létesítmények üzemeltetését átvállalja. A koncesszionált létesítmények: a városi uszoda és a strand, a sugásfürdői sípályák és spa, valamint a Vadász utcai sportcsarnok.

Ellenben a cég bevételei nem elegendőek az önfenntartáshoz, és ezért szükség van az önkormányzat további támogatására, így a helyi tanács legutóbbi ülésén elfogadott határozat értelmében a cég tőkéjét 156 ezer új részvény kibocsátásával 1,5 millió lejjel emelték meg, amit két lépésben fizet be a sepsiszentgyörgyi önkormányzat. Ezáltal a cég törzstőkéje 2,1 millió lejről 3,6 millió lejre növekedik.

– Tavaly ősszel szintén törzstőke-emeléssel finanszíroztuk a Sepsi Rekreatív részvénytársaság tevékenységét, és az akkori számítások szerint az a működésének március hónappal bezárólag való fedezésére volt elég. Ezzel az újabb emeléssel egy hosszabb távú finanszírozás indul el – fejtette ki a határozattervezet előterjesztésekor Tóth-Birtan Csaba alpolgármester. Elmondta, a most jóváhagyott tőkeemelés 30 százalékát idén fizeti be a főrészvényes, vagyis a sepsiszentgyörgyi önkormányzat, és a maradék 70 százalékot pedig egy éven belül.

– Ezt a törzstőke-emelést egy gazdasági számítás előzte meg, amit a cég vezetősége készített. Egy többéves projekt, aminek az értelme az lenne, hogy a vállalat veszteségei fokozatosan csökkenjenek – fűzte hozzá az alpolgármester.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.