Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

1100 jószágot hoznak

1100 jószágot hoznak Kovászna megye

Péntektől vasárnapig a tyúkoké, galamboké és nyulaké lesz a főszerep a kézdivásárhelyi sportcsarnokban, ahol a Columba Galamb- és Kisállat Egyesület az 5. székelyföldi kisállatexpóját tartja.

Kézdivásárhelyi, sepsiszentgyörgyi, csíkszeredai és udvarhelyi kisállattartók hozzák el jószágaikat, összesen 90 tenyésztő 1100 állata lesz látható, amiből 500 galamb, 350 nyúl és 250 tyúk kerül bemutatásra.

A pénteki 10 órai megnyitón beszédet mond Domokos József, az egyesület elnöke, Bokor Tibor Kézdivásárhely polgármestere, dr. Constantinescu Herman, az egyesület titkára, dr. Dezső Dénes, az állategészségügy részéről. A kiállított kisállatokat magyarországi és romániai zsűri bírálja el.

Hirdetés
Hirdetés

A rendezvény pénteken 18 óráig, szombaton 9-től 19 óráig, vasárnap 9-től 13 óráig látogatható. Vasárnapra tombolahúzás is lesz, amelyen kis­állatokat nyerhetnek a szerencsések.

Constantinescu Hermantól megtudtuk: a kiállítás egyben a Columba egyesület 50 éves fennállásának ünnepe is, valamint főhajtás az egyesület néhai elnöke, Várdó Zoltán előtt, aki a legelső kiállítást kezdeményezte.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük