Felhívás!

Zsebnaptárak gyerekrajzokkal

Zsebnaptárak gyerekrajzokkal

A Darkó Jenő Általános Iskola pedagógusai ottjártunkkor a koronavírus terjedésének megelőzése érdekében felfüggesztett oktatás ellenére a tanintézményben tartózkodtak. A fontosabb eseményekről Bonda Anna Mária intézményvezető számolt be lapunknak.

– Február 17-e és 21-e között alapellenőrzés zajlott inézményünkben, és örömmel nyugtázhatom, hogy iskolánk jó szerepelt ezen a megmérettetésen. A nagyon jó minősítések sorát a végzősök képességvizsgán elért eredményeit (66 százalékos a tavalyi átmenési arány – szerk.) értékelő elfogadható minősítés töri meg csupán – osztotta meg lapunkkal az igazgató.

Hozzátette, idén 6 nyolcadikos van beírva a tanintézménybe. Ketten nem járnak iskolába, a négy legény meg szakiskolában folytatná tanulmányait. A beiskolázást illetően még három évig nem lesznek gondjaik, mondta, ám az óvodában ősztől már egy pedagógussal kevesebb szükségeltetik.

– Jelenleg tizenöt előkészítősünk van, és ősztől ugyanennyien kezdenek majd. Az óvodások létszáma így 20-ra csökken, emiatt nem hagyták jóvá két csoport indítását, ezért két címzetes óvónőnk egyike áthelyezésre kényszerül. Az iskolában idén a 2–3., illetve az 5. és 8. osztályok vannak összevonva. Jövőre felső tagozaton nem lesz összevont osztályunk –  sorolta az igazgató.

Tantárgyversenyek megyei szakaszain is megmérettek a diákok, így a kisebbségtörténeti, illetve a magyar tantárgyolimpián is voltak résztvevőik. Emellett a helyesírási versenyről, továbbá Vidám Versek Versmondó Versenyéről is díjakkal tértek haza, hangsúlyozta az intézményvezető.

A 2015-ben teljesen felújított iskolaépületben a közeljövőben mozgássérülteknek létesítenének illemhelyet, illetve az iskolaudvaron lévő járdákat kellene felújítani, sorolta Bonda Anna Mária. Végezetül a diákok rajzaival díszített fali-, illetve zsebnaptárakról is szó esett.

– Néhány éve az intézmény által kiadott naptárakat gyerekrajzokkal díszítjük. Idén a falinaptárra a hatodikos Salamon József rajza került, míg a zsebnaptárakon több diákunk rajza látható”, tájékoztatott az igazgató.

Hozzászólások