Felhívás!

Ünnepelt hétvégén a község

Ünnepelt hétvégén a község

A kézdiszentléleki temető alatt, a papilak és a közösségi ház közötti részen jó pár hete szorgos munka folyt. A domboldalt teraszosították, alatta parkolót képeztek ki. Ide kerültek azok a csemeték is, amelyeket május 7-én, szombaton ültettek el az előző három évben született 55 csecsemő számára.

Az ünnepség szentmisével kezdődött, amelyet Pál Ferenc helybeli plébános celebrált, majd a jelenlévők az említett területhez vonultak. Balogh Tibor polgármester köszöntötte a jelenlévőket, felhívva a figyelmet a gyermekvállalás és a közösség fontosságára. Ezt követően ültették el a csemetéket. A program a porondi parkban folytatódott családi nappal, ahol volt bográcsolás, fellépett a Perkő Néptáncegyüttes utánpótlást biztosító csoportja, előadást mutattak be az óvodások, énekelt a nyugdíjasklub, valamint a helyi LAU-DO zenekar szórakoztatta a jelenlévőket. Az ünnepségen Bartók Enikő Mária óvónő és megyei tanácsos is köszöntötte az egybegyűlteket, valamint beszédében az ünnep fontosságát méltatta.

Az ünnepségek sorozatát a június 11-i Perkő Gyermek és Ifjúsági Néptánctalálkozó követi, amely a Kovászna Megyei Művelődési Központ, Kovászna Megye Tanácsa és a Kézdiszentléleki Polgármesteri Hivatal közös szervezésében valósul meg. A Szent István-kápolna közelében felállított szabadtéri kőszínpadon idén tizenharmadik alkalommal gyűlnek össze a térség fiatal népzenészei és táncosai, hogy ropják reggeltől éjszakáig. Az egész napos rendezvényen kirakodóvásárral, kézműves foglalkozásokkal, gyerekprogramokkal és táncházzal várják az érdeklődőket. 

Hozzászólások